Sport

Hanga Ádám kosaraival Berlinben is nyert a Real

A legjobb magyar kosárlabdázóval felálló Real Madrid küzdelmes mérkőzésen 84–77-re győzött az Alba Berlin vendégeként a férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján

A magyar irányító kétszer is fontos pillanatban talált a gyűrűbe, győzelmükkel a madridiak megőrizték első helyüket a tabellán.

Az nso.hu írta meg, hogy az Alba Berlin még sohasem verte meg a Real Madridot, de most szép győzelmi sorozatból meríthetett erőt a remélt átoktöréshez. Az első negyed végi 12–2-es Real-roham nem ígért új fejezetet a két csapat történetében. A második negyedben, 30–39-nél a legjobbkor jött a cserepadról bevetett Hanga Ádám hármasa.

A harmadik negyedben megint 15-ig nőtt a madridiak előnye, azonban az utolsó tíz perc elején, Tamir Blatt triplája nyomán egytámadásnyira volt az egyenlítés (64–66). Időkéréssel válaszolt a Real, visszaállt Hanga is, Dzanan Musa pedig egy hármassal, majd egy duplával átmenetileg lehűtötte a kedélyeket. Az Alba nem csüggedt, a sokáig eredménytelen Smith ötödik hármasával visszajött négy pontra (67–71), azonban Hanga megint nagyon jókor talált be, duplája után már nem csökkent öt pont alá a különbség: a két csapat 14. meccsét is a spanyol óriásklub nyerte meg, az Alba visszacsúszott az utolsó helyre.

Az ősszel sok meccset kihagyni kényszerülő Hangát a visszatérése óta most játszatta a leghosszabb ideig Chus Mateo vezetőedző az Euroligában: a magyar irányító 15 percet töltött a parketten, hat pontot szerzett (1/1 dupla, 1/4 tripla, 1/2 büntető), két lepattanó, egy-egy assziszt és labdaszerzés, valamint két kiharcolt és két elkövetett fault került a statisztikai lapjára.

ALBA BERLIN–REAL MADRID 77–84

Az Euroligát a Real vezeti, a 2. helyen a Barcelona, a sereghajtó helyen pedig az Alba Berlin áll.

Kapcsolódó írásaink