Sport

Az nyer, aki a végén vezet: a hajrában nyerte meg a Real a kosárklasszikust

A Real Madrid hosszabbítás után 91–86-ra legyőzte a Barcelonát a férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki slágermérkőzésén, és a tabella élére ugrott

A magyar válogatott Hanga Ádám, a madridiak irányítója kezdett, de a mérkőzés elején ütközött, aztán lecserélték, és a folytatásban már csak rövid időre tért vissza a parkettre – írta meg az nso.hu.

Az nyer, aki a végén vezet: a hajrában nyerte meg a Real a kosárklasszikust
Hanga Ádám és Nicolás Laprovíttola párharca a Real–Barca klasszikuson
Fotó: Getty Images

Az idény negyedik el Clásicóját vívta a két kosárlabdacsapat: szeptemberben a Real Madrid nyerte meg a Spanyol Szuperkupáért vívott meccset (89–83), viszont az októberi Euroliga-csatában (75–73) és a január eleji spanyol bajnokin (87–78) a Barcelona győzött.

A barcelonai Tomás Satoransky triplájával indult a meccs, a kezdőcsapatban helyet kapó Hanga Ádám passzából Walter Tavares dobta válaszul az első Real-kosarat. A Barca meglépett 20–9-re, de az első negyed végére Gabriel Deck vezérletével visszajött a Real négy pontra (16–20).

Hanga akkor már nem volt a pályán, a Nikola Miroticcsal történt ütközés után edzője kénytelen volt lecserélni. A magyar válogatott irányító a nagyszünet után rövid időre újra pályára lépett, akkor éppen héttel vezetett a Barca (32–39).

Ezután is fej-fej mellett haladatak a csapatok, aztán a végjátékban hibázott a Barca is, Llull élt az eséllyel, értékesítette a neki járó két büntetőt, jöhetett a ráadás (73–73).

A hosszabbításból egy perc pont nélkül telt el, aztán Dzanan Musa a helyére küldött egy duplát – és átvette a főszerepet. A bosnyák klasszis összesen nyolc pontot termelt a hosszabbításban, vezérletével, no meg a végjátékban hibátlanul büntetőző Llullnak köszönhetően a Real már nem engedte ki kezéből az előnyt – 91–86-ra megnyerte a Clásicót, és újra a tabella élére állt.

Deck 23, Llull 19, Musa 18 ponttal finiselt a Realban, Mirotic 17-et, Satoransky és Vesely 12–12-t dobott a Barcában.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA ALAPSZAKASZ, 21. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–Barcelona (spanyol) 91–86 – hosszabbítás után

Az Euroligát a Real Madrid vezeti, a Barcelona a 4. helyet foglalja el. 

Kapcsolódó írásaink