Sport

Döntött az utolsó negyed: újabb soproni siker a női kosárlabda Euroligában

A címvédő hazai pályán 62–60-ra győzte le a spanyol Girona együttesét

Az Euroliga 11. fordulójának soproni meccsén az utolsó 10 percben mutatott hajrájával harcolta ki győzelmét a Sopron Basket. 

Döntött az utolsó negyed: újabb soproni siker a női kosárlabda Euroligában
Dénesné Fegyverneky Zsófia (k) és Ezyioda Uzezi Magbegor (j), a Sopron, valamint Binta Mommy Daisy Drammeh (b2) és Giedre Labuckiene (j2 hátul), a Girona játékosai a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában játszott Sopron Basket–Girona mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában, 2023. január 25-én
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Sopron 7/3-ra rontotta győzelmi mutatóját azzal, hogy a múlt héten hosszabbítás után kikapott a DVTK csarnokában. Gáspár Dávid együttesét ugyanakkor vigasztalhatta, hogy 10 forduló után így is csoportelsőként várta a folytatást. A Girona 6/4-es mérleggel érkezett a Novomatic Arénába, a két gárda spanyolországi összecsapását az ellenfél nyerte novemberben 63–60-ra.

Rossz előjelnek számított az is, hogy a csapatok eddig ötször találkoztak az Euroligában, és a magyar bajnok ezekből csak kettőn tudott győzni. A túloldalon akadt egy ismerős arc az amerikai Brittney Sykes személyében, akit fegyelmi okokból elküldtek két hónapja Sopronból, miután többször nem jelent meg az edzésen.

A szerdai csatát a vendégcsapat kezdte jobban, a soproniak a nagyszünetre már nyolcpontos hátrányba kerültek (25–33). A harmadik negyed döntetlennel zárult, az utolsó felvonásban viszont nagyobb iramra váltottak a hazaiak, és Böröndy Vivien triplájával 55–53-nál átvették a vezetést. A spanyol bajnoki éllovas ugyan próbálta tartani a lépést Fegyverneky Zsófiáékkal, de a kritikus pillanatokban hibázott, így az Euroliga-győztes hazaiak 62–60-ra megnyerték a találkozót.     

A Sopron egy hét múlva a spanyol Salamancához látogat, míg a Szekszárd kedden a francia Bourges-t fogadja.

A csoportot a Sopron Basket vezeti a Girona előtt. 

Kapcsolódó írásaink