Sport

Gyorsan betöltötte a Hertha Fredi Bobic helyét

Benjamin Weber lett az új sportigazgató

Kay Bernstein elnök vezetésével vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott a német labdarúgó Bundesliga 1. utolsó előtti helyén álló Hertha BSC vezérkara.

Gyorsan betöltötte a Hertha Fredi Bobic helyét
Benjamin Weber, az új sportigazgató (balról) és Kay Bernstein elnök
Fotó: Hertha BSC twitter

A rendkívüli tájékoztatóra azért volt szükség, mert szombaton az elnökség menesztette a korábbi sportigazgatót, Fredi Bobicot. Mint elhangzott, munkatársai közül távozik Sebastian Zelichowski és Thomas Westphal is.

A nyáron két évre megválasztott, 42 éves elnök a klubnál korábban már jelentős szerepet vállalókban bízik a jelek szerint a mostani helyzetben. Sportigazgatónak Benjamin Webert nevezte ki, aki tavaly februárban 18 év után távozott a Herthától, Nem sokkal korábban, a potsdami egyetemen tartott előadásán, így foglalta össze szakmai pályafutását: „2000 és 2006 között sporttudományi diplomát szereztem a Potsdami Egyetemen sportgazdaságtan/sportmenedzsment témakörben. A kötelező szakmai gyakorlat keretében újságírói területen szereztem gyakorlati tapasztalatot, majd két és fél évig a Hertha BSC gyakornokaként helyezkedtem el, így szereztem az első tapasztalataimat. A diploma megszerzése után vonzott a sportmarketing. 2007-ben visszatértem a Hertha BSC-hez, ahol kezdetben marketinggel és szponzorációval foglalkoztam. 2014-től az akadémia igazgatójaként a következő generációért felelek.”

Nem egészen egy év után visszatért. Segítője a klub korábbi legendás játékosa, a 47 éves Andreas „Zecke” Neuendorf lesz, aki hajdanán Dárdai Pál segítőjeként is dolgozott. Most az első csapat és az akadémia közötti összekötőként fog tevékenykedni.

Kapcsolódó írásaink