Sport

Dárdai Pál huszonöt év után távozik a Herthától

Játékosból lett sikeredző a Bundesligában a most végkielégítéssel elküldött magyar tréner

A Hertha labdarúgóklub milliós nagyságrendű összeget fizetett euróban végkielégítésként a berlini klublegendának. A szerződés felbontása azt is jelenti, hogy Dárdai Pál a továbbiakban bárhol vállalhat edzői megbízatást.

Dárdai Pál huszonöt év után távozik a Herthától
Dárdai Pál az utolsó Bundesliga meccsei egyikén 2021 novemberében
Fotó: AFP/Soeren Stache

Dárdai Pál játékosként 1997-ben a BVSC-től igazolt a Herthához, ahol 2012 nyaráig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Már abban az évben elkezdte edzeni az U17-es gárdát, majd 2015-től 2019-ig az első csapat felkészülését irányította, közben megbízott szakvezetőként hét meccsen a magyar válogatott kispadján is ült.

Amikor elkezdtek csökkenni a jó eredmények, a klub vezetése új sikeredző után nézett, de Dárdai Pált se küldte el. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos csapatához, majd tavaly januártól novemberig visszatért a nagy csapathoz és újfent a Bundesligában dolgozott. Az első csapatnál június végéig szólt a megállapodása, a junioroknál pedig határozatlan idejű kontraktussal rendelkezett.

A Bild beszámolója szerint a Hertha és Dárdai megegyezett a szerződésbontásról, az értesülést megerősítette Fredi Bobic ügyvezető is az M4 Sport szerint.

A lap úgy tudja, hogy – a korábbi értesüléseknek megfelelően – a Hertha „alacsony hétszámjegyű”, azaz milliós nagyságrendű összeget fizetett euróban a berlini klublegendának. A szerződés felbontása egyben azt is jelenti, hogy Dárdai Pál a továbbiakban bárhol vállalhat edzői megbízatást.

Kapcsolódó írásaink