Sport

Visszatérhet Dárdai Pál a gödörben lévő Herthához

A címvédő és listavezető Bayern München hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurttal a német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A berlini rangadó elvesztése után a Hertha kirúgta Fredi Bobic sportigazgatót.

Visszatérhet Dárdai Pál a gödörben lévő Herthához
Dárdai Pált 2021 őszén váltotta le a Fredi Bobic
Fotó: AFP/DPA/Soeren Stache

A bajorok az első félidőben megszerezték a vezetést, de a vendégek a vb-ezüstérmes francia Randal Kolo Muani találatával egy pontot szereztek.
A Bayern előnye így már csak egy pont Schäfer András csapata, az Union Berlin előtt és kettő a három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipziggel szemben.

A Hertha BSC menesztette Fredi Bobic sportigazgatót nem sokkal az után, hogy a csapat szombaton 2–0-ra kikapott a vendég Union Berlintől a fővárosi rangadón a német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. „Az elnökség és a felügyelőbizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Fredi Bobicot” – áll a fővárosi klub közleményében.
Bobic 2021 júniusa óta töltötte be a tisztséget, s néhány hónap múlva menesztette Dárdai Pál vezetőedzőt. A magyar szakember kirúgása óta már három utódja volt, de az elmúlt szezonban csak a kiesést tudta a berlini csapat elkerülni.

Bobic felelt az átigazolásokért és a keret kialakításáért. A Hertha 2019 óta hiába költött 374 millió eurót az együttes megerősítésére, jelenleg a kiesést jelentő 17. helyen áll a tabellán. Hátránya két pont az osztályozós helyen lévő VfL Bochummal szemben. A német média szerint Dárdai Pál visszatérésével a Hertha eredményessége javulhatna.

Kapcsolódó írásaink