Sport

Ha Dallas, akkor Doncic

Ötből háromszor érte el az ötvenpontos határt a szlovén kosaras

A Dallas Mavericks egyetlen ponttal dobott többet és nyert a San Antonio Spurs otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szombati játéknapján, Sylvester (Szilveszter) és Sly napján.

Ha Dallas, akkor Doncic
Luka Doncic, a Dallas Mavericks ásza
Fotó: AFP/Michael Gonzales

A vendégeknél a korábbi Real Madrid-idegenlégiós szlovén Luka Doncic 51 pontot dobott, az elmúlt öt mérkőzésén harmadszor jutott az 50-es határ fölé. Emellett adott kilenc gólpasszt, leszedett hat lepattanót, és négyszer szerzett labdát az ellenféltől.

A Nyugati Főcsoportban jelenleg negyedik helyen álló Dallas Mavericks ezzel sorozatban hatodszor hagyta el győztesen a kosárlabdapályát.

Ugyancsak a legszűkebb, egypontos különbség alakult ki további két összecsapáson: az Indiana a Los Angeles Clipperst otthon gyűrte le, míg a Cleveland Chicagóban győzött. Az Indiana egymás után harmadszor nyert, a legutóbbi hat meccsét tekintve pedig ötödször bizonyult jobbnak aktuális ellenfelénél.

A Philadelphia simán verte vendégként az Oklahomát, többek között Joel Embiidnek köszönhetően, aki 16 pontot dobott, 13 lepattanót szedett és 10 gólpasszt osztott ki. Ezzel az idényben először, pályafutása során pedig ötödször ért el tripla duplát, azaz három statisztikai mutatóban két számjegyű eredményt.

Eredmények:
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 125–126
Indiana Pacers–Los Angeles Clippers 131–130
Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 102–103
Oklahoma City Thunder–Philadelphia 76ers 96–115
Charlotte Hornets–Brooklyn Nets 106–123
Houston Rockets–New York Knicks 88–108
Memphis Grizzlies–New Orleans Pelicans 116–101
Minnesota Timberwolves–Detroit Pistons 104–116
Utah Jazz–Miami Heat 123–126

Kapcsolódó írásaink