Sport

Egy wolfsburgi trükköt másoltak le a hollandok a góljuknál

„Tudtuk, hogy Weghorst néhány éve így lőtt gólt a Bundesligában”

Az egyenlítő gól előtt a VfL Wolfsburg egy korábbi szabadrúgástrükkjét alkalmazta Wout Weghorst és a holland csapat az Argentína elleni negyeddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon a 90+11. percben.

Egy wolfsburgi trükköt másoltak le a hollandok a góljuknál
Benn a labda a kapuban Wout Weghorst különleges gólja után
Fotó: AFP/Kirill Kudrjavcev

A hollandok az ellenfél sorfala mellett egy sajátot is felállítottak, majd a labdát nem lőtték kapura, hanem finoman, laposan a védők mellett bejátszották, így szabad volt az út a kapu felé: Weghorst ugyanígy szerzett gólt 2020. október 25-én a Wolfsburg színeiben az Arminia Bielefeld elleni, 2–1-re megnyert bajnokin.

„Tudtuk, hogy Weghorst néhány éve így lőtt gólt a Bundesligában. Megpróbáltuk és bejött. De sajnos nem volt elég” – mondta a játékostárs, Luuk de Jong arra utalva, hogy hiába sikerült egyenlíteni a rendes játékidő utolsó pillanataiban, végül tizenegyesekkel alulmaradtak és kiestek.

A hollandok 2–0-s hátrányban voltak, amikor a csereember Weghorst a 78. percben pályára lépett. A játékos öt perccel később szépített, majd a rendes játékidő ráadásának 11. percében az egyenlítő gólt is megszerezte ebből a váratlan szabadrúgás-variációból.

A korábbi wolfsburgi támadó immár a török Besiktas futballistája.

Kapcsolódó írásaink