Sport

Még nem lehet tudni, hol lesz a 2030-as téli olimpia

Csak a jövő nyár elején dönt a Nemzetközi Olimpia Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága a 2030-as téli olimpia helyszínéről

A végrehajtó bizottság úgy döntött, több időre van szükség ezen tényezők és lehetőségek feltérképezésére, hogy a legjobb döntés szülessen a helyszínnel kapcsolatban – állt a nemzetközi szervezet közleményében.

Még nem lehet tudni, hol lesz a 2030-as téli olimpia
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A fenntarthatóság jegyében olyan rendező várost keres a NOB, ahol az elmúlt tíz évben nulla fok alatti hőmérsékletet mértek a téli olimpia idején. Ennek a feltételnek pedig három pályázó is megfelelt: az egyesült államokbeli Salt Lake City, a japán Szapporo és a kanadai Vancouver. Korábban mindhárman adtak már otthont az eseménynek.

A soron következő téli olimpiára Milánóban és Cortina d’Ampezzóban kerül sor 2026. február 6–22-ig, ezt követi a paralimpia március 6. és 15. között.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom