Sport

A szerbek nagyon gyengén muzsikáltak

Két vereséggel és egy döntetlennel csoportutolsók lettek déli szomszédaink

Dragan Sztojkovics, a katari világbajnokságon a csoportkör után búcsúzó szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem elégedett a tornán nyújtott teljesítményükkel és az ott elért eredményeikkel, viszont nincs szándékában lemondani a posztjáról.

A szerbek nagyon gyengén  muzsikáltak
Dragan Sztojkovics a svájciak elleni meccs alatt a zakójától megszabadulva próbálta dirigálni csapatát
Fotó: AFP/Patrick T. Fallon

A szerb csapat nyeretlenül végzett a G csoportban, ahol előbb 2–0-ra kikapott Brazíliától, majd úgy játszott 3–3-as döntetlent Kamerunnal, hogy kétgólos előnyben is volt. Végül pénteken izgalmas körülmények között maradt alul Svájccal szemben 3–2-re.

Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány dicsérte a szerb játékosok elszántságát, ám sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy közülük sokan nem voltak százszázalékos fizikai állapotban, illetve sérülés miatt pár meghatározó futballistáját már a keretbe sem tudta beválogatni.

„Nem lehetünk elégedettek a vb-n elért eredményünkkel, de tekintettel azokra a problémákra, amelyekkel ide érkezésünk előtt, majd az itt-tartózkodásunk során szembesültünk, együttesen már túl sok volt ahhoz, hogy megbirkózzunk velük”– nyilatkozta.

Dragan Sztojkovics bosszankodik a pálya szélén
Dragan Sztojkovics bosszankodik a pálya szélén
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Kiemelte: az elmúlt egy-másfél évben voltak ugyan sikeresebb szakaszaik, ezúttal viszont visszaesett a formájuk.

„Ennek ellenére őszintén ráztam meg a játékosaim kezét, akiknek azt is mondtam, hogy fel kell emelniük a fejüket, mert minden tőlük telhetőt elkövettek, és a maximumot nyújtották. Végig küzdöttek, harcoltak, csak ezen a szinten ez önmagában már nem elég. Ami a jövőnket illeti, márciusban megkezdjük szereplésünket az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, és nagy vágyunk, hogy továbbjussunk” – utalt Sztojkovics közös céljaikra a válogatottnál.

Szerbia az Eb-selejtezőkön azonos csoportban szerepel a magyar, valamint a montenegrói, a bolgár és a litván válogatottal.

Kapcsolódó írásaink