Sport

Sok hiba, sok góllal – pontokat veszítettek a szerbek

A kameruniak vezettek, majd 1–3-ról kellett felállniuk

Ha nem is nagyon magas színvonalú, de izgalmas, fordulatos, és gólokban gazdag mérkőzésen játszott egymással döntetlent a szerb és a kameruni válogatott.

Sok hiba, sok góllal – pontokat veszítettek a szerbek
Vanja Milinkovics-Szavics és Nikola Milenkovics kétségbeesése: a labda a hálóban
Fotó: Adrian Dennis / AFP

Rigobert Song, a Szelídíthetetlen Oroszlánok szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt kitette a keretéből André Onannát, az első számú kapust, így egy Szaúd-Arábiában légióskodó, egyébként franciaországi születésű kapus, Devis Rogers védett.

Az első gólt a kameruniak szerezték, a 29. percben egy másik franciaországi születésű játékos, Jean-Charles Castelletto, a Nantes védője passzolta a labdát két lépésről a kapuba. A szerbek még az első félidőben, annak is a végén fordítottak, előbb Sztrahinja Pavlovics fejelt, majd Szergej Milinkovics-Szavics rúgott egy gólt.

A második félidőben, Alekszandar Mitrovics a grundfocit idéző góllal 3–1-re alakította az állást, úgy festett, eldőlt a mérkőzés. Ám Rigobert Song óriásit húzott a rutinos – és csak sérülése miatt nem a kezdőcsapatba állított – Vincent Aboubakar beküldésével. A szaúdi al-Naszr 30 éves csatára (neve inkább az FC Portóban eltöltött éveiről ismert) tíz perc alatt rúgott egy álomgólt, majd adott egy „kihagyhatatlan” labdát Choupo-Motingnak, s máris 3–3-ra álltak. Mind a két gól erősen lesgyanús volt, de el kell fogadni, a VAR segítségül hívta a technikát, s azt mondta, szabályos volt mindkét találat.

Objektum doboz

A folytatásban mindkét csapat próbált támadni, de már eredmény nélkül.  

A csoport másik mérkőzése, amelyet Brazília és Svájc játszik, 17 órakor kezdődik.

Kapcsolódó írásaink