Sport

Ismét lemondott egy szövetségi kapitány

Otto Addo elköszönt a ghánai válogatottól

A ghánai labdarúgó-válogatott világbajnoki kiesését követően a szövetségi kapitány, Otto Addo megerősítette, hogy távozik a posztjáról.

Ismét lemondott egy szövetségi kapitány
A ghánaiak szövetségi kapitánya lemondott a vereség után
Fotó: AFP/Philip Fong

„Ahogy korábban is mondtam, a szerepvállalásom befejeződött a világbajnoksággal. Jelenleg én és a családom Németországban képzeljük el a jövőt” – mondta a 47 éves szakvezető, miután csapata az Uruguaytól elszenvedett, 2–0-s vereséggel nem jutott tovább a H csoportból a katari tornán. „Ha világbajnokok lettünk volna, akkor is lemondok.”
A tapasztalatlan szakember februári kinevezése nagy meglepetést keltett, mivel előtte csak a Hamburger SV és a Borussia Dortmund korosztályos csapatait irányította.

Addo már a negyedik szövetségi kapitány Katarban, aki válogatottja kiesését követően bejelentette távozását: előtte a Belgiumot irányító Roberto Martinez, az Iránt vezető Carlos Queiroz és a Mexikó szakmai munkájáért felelős Gerardo Martino mondott le.

Ghána egy győzelemmel és két vereséggel a portugál, a dél-koreai és az uruguayi csapat mögött csoportutolsóként búcsúzott a vb-n.

Addo játékosként szerepelt Ghána történetének első világbajnokságán, 2006-ban.

Kapcsolódó írásaink