Sport

Hiába győztek, kiestek a németek

2018 után 2022-ben sem élte túl a csoportkört a Nationalelf

Amikor Serge Gnabry az első tíz perc német támadásait megkoronázva Keylor Navas kapujába fejelte a labdát, inkább tűnt úgy, hogy a németek megközelíthetik a spanyolok a Costa Rica-iak elleni 7–0-s sikerét, mintsem, hogy megszenved a Nationalelf. Aztán győzött, de kiesett, mivel a japánok legyőzték a spanyolokat.

Hiába győztek, kiestek a németek
Manuel Neuer mellett a németek kapujába jutott Vargas labdája
Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP

Az első félidőben a németek óriási fölényben játszottak, de Gnabry találata után nem tudtak újabb gólt szerezni. A Costa Rica-iak egyszer kerültek csak helyzete, Fueller révén, de akkor is csak azért, mert előbb Raum, majd Rüdiger is óriásit hibázott.

A második félidőben is folytatódott a német fölény, a legjobb német játékos, Musiala kétszer is a kapufát találta el egy-egy látványos lövéssel, de még inkább csak reflexből emlegettük, hogy veszélyes eredmény az 1–0, mert találhat az ellenfél a „semmiből” is egy gólt.

A Costa Rica-iak pedig tényleg egyenlítettek, Fueller fejese után még kijött a labda Manuel Neuerről, de a két védő közé berobbanó, gyorsabban eszmélő Yeltsin Tejada a kapuba lőtte a labdát.

Tizenkét perccel később, a 70. percben még tovább fokozódott a dráma, egy szabadrúgás utáni tömörülésnél Manuel Neuer nem volt elég határozott, és Vargasról bepattant a labda a német kapuba. Akkor a közép-amerikai csapat továbbjutásra állt, megelőzte a virtuális tabellán a spanyolokat.

De csak két percre, mert Kai Havertz gyorsan kiegyenlített. De ez még semmire nem volt elég a németeknek. Mentek, hajtottak tovább, Füllkrug óriási helyzetbe került egy kontra végén, Keylor Navas földöntúli bravúrral hárított.

Aztán Gnabry beadására Kai Havertz jól lépett le a védőjéről, s megszerezte a vezetést a német csapatnak, 3–2. A 85. percben jártunk.

A 87. percben Füllkrug is rúgott egy gólt – negyedik válogatottságán a harmadikat –, de ez már a németeknek csak akkor számított (volna), ha a spanyol–japán-mérkőzésen (1–2) változik az eredmény. Nem változott.

A németek mérkőzését dirigáló női játékvezetői kar feje, Stephanie Frappart tíz perc hosszabbításra bólintott rá. Abban ellenben már nem esett újabb gól, kiestek a németek. 2018 után 2022-ben is, a csoportkör végén. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom