Sport

Lukakunak semmi sem sikerült

A legutóbbi világbajnokság bronzérmese kiesett

Romelu Lukaku mintha el lett volna átkozva. Öt helyzetet is kihagyott, pedig egyetlen értékesítésével is továbbjutott volna az előző vb bronzérmese. Így kiesett.

Lukakunak semmi sem sikerült
Lukaku nagyokat birkózott, de a helyzetek kimaradtak
Fotó: Chandan Khanna / AFP

Az első félidő elég lapos játékot hozott. A horvátok nem igazán erőltették a támadásokat, tudták, ameddig döntetlen az állás, nem kerülhetnek bajba. A belga válogatott valójában egy félidőt adott a horvátoknak, vagy öt félidőnyit az ellenfeleknek a tornán, mert tulajdonképpen csak a mostani második félidőben tudott annyi helyzetet kialakítani, amennyit szokott. Nagy különbség: egyet sem értékesített.

Thibaut Courtois kapott gól nélkül ünnepelte a századik válogatottságát, de boldog aligha lett ettől, kiesett a csapata. A második félidőre beállt Romelu Lukaku, aki nyilvánvalóan nem egészséges, de vállalta, hogy játszik 45–50 percet, ötször is helyzetbe került, de egyiket sem tudta kihasználni. A lefújás után dühösen vágott bele a kispad oldalán lévő műanyagfalba.

A Vörös Ördögök kiestek, mégpedig úgy, hogy a három mérkőzésen mindössze egy gólt tudtak szerezni. Az elmúlt másfél hétben sokszor lehetett arról olvasni, hogy a belgák maguk is úgy gondolják, hogy megöregedtek, nem megy nekik.

Lezárult egy korszak.

Kapcsolódó írásaink