Sport

Costa Rica nyert, segített a németeknek

Még az is lehet, hogy a Nationalelf három ponttal tovább tud jutni

Nagy segítséget kapott a német válogatott a Costa Rica-iaktól, miután a közép-amerikai válogatott legyőzte a japánokat, eldőlt, hogy biztosan, még a spanyolok elleni vereség esetén sem esik ki a német válogatott. Sőt, lehet, hogy három ponttal csoportmásodik lesz majd.

Costa Rica nyert, segített a németeknek
Gólt ünnepelnek a Costa Rica-iak
Fotó: Raul Arboleda / AFP

A japánok a várakozásoknak megfelelően nehezebb feladatot kaptak, mint a németek ellen, felállt védelem ellen kellett végig játszaniuk. Az első félidő alig hozott értékelhető eredményt, de a döntetlen sem volt nagyon rossz eredmény a japánoknak, akik, becsületükre legyen mondva, a győzelemre hajtottak.

A közép-amerikaiak megszervezték a védelmüket, még annál is zártabban játszottak, ahogyan a spanyolok ellen kezdtek. A japánok nem tudták erényeiket érvényesíteni a leszűkített területeken. Helyzetekig eljutottak ugyan, de ziccerig sokáig nem. Két kapuközeli szabadrúgást is a sorfalba rúgtak.

Ráadásul a találkozó hajrájában, egy védelmi hiba után Keysher Fuller, az Herediano előre keveredett védője a felső sarokba csavarta a labdát. Gonda Suicsi, aki a németek elleni győzelem alkalmával a mezőny legjobbja volt a FIFA technikai bizottsága szerint, bravúrral háríthatta volna a lövést – de nem tudta.

A Costa Rica-iak 1–0-ra megnyerték a mérkőzést, így az esti spanyol–német előtt három csapatnak (Costa Rica, Japán, Spanyolország) 3–3 pontja van, a németeknek nulla. De ha a Nationalelf ki is kapna, s a japánok az utolsó fordulóban nem szereznek pontot a spanyolok ellen sem, a német válogatott egy Costa Rica elleni győzelemmel, a gólkülönbségek függvényében, továbbjuthat.

Kapcsolódó írásaink