Sport

Elárulta Lewandowski, miről pusmogott Messivel

A lengyelek szupersztárja szerint szerencséjük volt

A legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild megszólaltatta Robert Lewandowskit, a lengyelek legnagyobb sztárját – a Bayern München korábbi csillagát – az argentinok elleni mérkőzésről, illetve néhány „kulisszatitokról”.

Elárulta Lewandowski, miről pusmogott Messivel
Szemtől szemben: Lewandowski és Messi
Fotó: Jomiuri Simbun via AFP/Szatomi Ken

A továbbjutásról: „Kemény munka volt. Nem volt szép, de továbbjutottunk, 36 év után először. Ez egész Lengyelország számára nagy siker. Végül sikerült!”

A szerencséről: „A mérkőzésünk utolsó tíz percében már tudtuk, hogy valószínűleg a sárga lapok döntik el a továbbjutást. Hallottuk, hogy Mexikó „csak” 2–0-ra vezet. Akkor tudtuk: folyamatosan hinnünk kell magunkban, de óvatosan is kell játszanunk, és ne kapjunk még egy sárga lapot. Amikor Szaúd-Arábia gólt szerzett, nyilvánvalóvá vált, hogy a szerencse a mellettünk áll.”

Arról, miről suttogott Messivel: „Kicsit beszélgettünk, mulattunk. Mondtam Messinek, hogy a szokásosnál jobban védekezem – de néha erre van szüksége a csapatnak...”

A Messivel való „összecsapásról”: „Ez nagyon ritka, igen: a középpályán védekeztem. De tudtam, hogy segítenem kell a csapatnak.”

Kapcsolódó írásaink