Sport

Csoportelsőként jutottak tovább az argentinok

A lengyelek végeztek a második továbbjutó helyen

Argentína a második helyről kezdte a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának utolsó körét, de mivel az éllovassal játszott, és csupán egyetlen pontos hátrányból, jól tudta, a győzelem nemcsak továbbjutást, de csoportelsőséget is ér. És azt, hogy az Albiceleste a 2018-as világbajnoksággal ellentétben elkerüli a nyolcaddöntőben a franciákat.

Csoportelsőként jutottak tovább az argentinok
Tagadhatatlan, Szczesny elérte Messi arcát
Fotó: AFP/Antonin Thuillier

A lengyelek támadójátéka – pedig Lewandowski és Zielinski is a kezdő csapatban szerepelt – még nullának is csak jóindulattal volt mondható. Az Albiceleste rengeteg támadást vezetett, de a 41. percig nem került ziccerbe. Akkor igen: miután Messi már elfejelte a labdát, a kivetődő Szczesny elérte az arcát. Danny Makkelie a VAR segítségével büntetőt ítélt. Nem akadt olyan nagy nemzetközi orgánum, amely ne ítélte volna túl szigorúnak a döntést.

Lionel Messi tizenegyesét Wojciech Szczesny nagyszerű vetődéssel, felnyúlva kivédte. Ez volt már a második tizenegyesvédése a tornán, a szaúdiak ellen sem tudtak neki gólt lőni büntetőből. Vitathatatlanul ő volt csapata legjobbja, de az is valószínű volt, hogy további, 50-55 percen keresztül nem fogja tudni meccsben tartani a lengyeleket.

Közvetlenül a második félidő elején McAllister lapos lövéssel vezetést szerzett az argentinoknak, majd a 68. percben Álvarez el is döntötte a mérkőzést. Ettől kezdve már csak az volt a kérdéses, hogy a gólkülönbség, vagy ha az egyenlő, a kevesebb sárga lap továbbviszi-e a lengyeleket. Utóbbi továbbvitte volna, ez volt a helyzet a lefújás pillanatában, majd a szaúdiak még szereztek egy gólt. 

Argentína Ausztráliával, Lengyelország Franciaországgal játszik majd a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó írásaink