Sport

Nagyon könnyű győzelmet aratott az angol válogatott a walesiek ellen

Rashford két, Foden egy gólt szerzett

Az angol válogatottnak egyetlen percre sem jelentett gondot a walesi válogatott, nincs azonos súlycsoportban a két brit gárda. Gareth Southgate válogatottja 3–0-ra nyert, és megnyerte csoportját. Következő ellenfele a szenegáli csapat lesz.

Nagyon könnyű győzelmet aratott az angol válogatott a walesiek ellen
Gareth Southgate gratulál a lecserélt Marcus Rashfordnak
Fotó: AFP/Paul Ellis

Bár nyilvánvaló volt, hogy nem fog négy góllal kikapni az angol válogatott, és így csoportgyőztes lesz, a szövetségi kapitány csak néhány helyen változtatott a megszokott csapatán. Kezdett például Marcus Rashford és Phil Foden. Jó ötletnek bizonyult, előbbi két, utóbbi egy gólt szerzett. Mindhárom gólt Harry Kane készítette elő, legutóbb húsz éve, David Beckham készített elő három gólt az angolok egyik vb-mérkőzésén.

A második félidőre már megnyugodott a kapitány, beállt Wilson, Alexander-Arnold, Philips és Trippier is (meg a már az előző két mérkőzésen is szerepet kapó Grealish), így ment le a mérkőzés. A walesieknek alig akadt jó pillanatuk, ráadásul a csapatkapitány Gareth Bale-t az első félidő után lecserélte Robert Page. A walesi futball legendájának alighanem ez volt a hattyúdala a válogatottban.

Kapcsolódó írásaink