Sport

Kiábrándító döntetlennel is szinte biztosan továbbjutó az angol csapat

Az Anglia–Egyesült Államok mérkőzés a torna ötödik gól nélkül döntetlenje

Békés, mondhatni túl békés mérkőzést játszott egymással az angol és az amerikai válogatott a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjában. Ez volt a torna ötödik gól nélküli döntetlenje.

Kiábrándító döntetlennel is szinte biztosan továbbjutó az angol csapat
A kép talán csalóka, mintha gól lett volna ebből a lövésből. De nem, Pickford védett.
Fotó: Kirill Kudrjavcev / MTI

Gareth Southgate – egyébként a 2018-as vb-elődöntő óta először – ugyanazt a kezdő tizenegyet jelölte, mint csapata előző mérkőzésére. Mégis, a háromoroszlánosok teljesen más mérkőzést játszottak, mint az irániak ellen. Akkor hat gólt szereztek, most egyet sem.

Csak az első tíz-tizenöt percben játszottak jobban, mint az amerikaiak, aztán a támadójátékuk nagyjából olyan volt, mint a magyarok elleni 0–4-nél, Wolverhamptonban. Semmilyen.

Az első félidő legnagyobb eseménye a Chelsea amerikai játékosának, Christian Pulisicnak a kapufája volt. Mindkét oldalon egy-egy lövés találta el a kaput, a második félidőben egy angol. De akkor is Rashford gyakorlatilag hazaadta a labdát Turnernek.

Az al-Bajt Stadionban rendezett mérkőzés 0–0-ja után az angoloknak 4, az irániaknak 3, az amerikaiaknak 2, a walesieknek 1 pontja van. Az utolsó fordulóban, természetesen azonos kezdési időponttól, Anglia Walesszel, az Egyesült Államok Iránnal találkozik. Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség rangsorol, így az angolok szinte biztosan továbbjutnak még egy „szűk” vereséggel is. Ha csak nem kapnak ki a walesiektől háromnál több góllal…

Kapcsolódó írásaink