Sport

Négygólos győzelemmel kezdtek az angolok

Az irániak elveszítették első számú kapusukat, aztán a mérkőzést is

Az angol válogatott fölényes győzelemmel kezdte világbajnoki szereplését, 6–2-re verte az iráni válogatottat a B csoport első mérkőzésén, al-Rajjanban.

Négygólos győzelemmel kezdtek az angolok
Bukayo Saka második gólja az irániak kapujában
Fotó: Dzsevel Szamad / AFP

Az első félidő elején az iráni kapus, Alireza Beiranvand egy ütközés után megsérült, rövid időre elveszítette az eszméletét, le kellett cserélni. Az angolok a kapuscsere után (is) fölényben játszottak, s az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Jude Bellingham, minden idők harmadik legfiatalabb angol vb-szereplője nyitotta meg a gólok sorát, a még tizenéves játékosnál fiatalabban csak Michael Owen szerzett, mégpedig 1998-ban világbajnoki gólt a háromoroszlános mezben. Bukayo Saka érte el a második találatot, korábban még soha nem szerzett két 21 éven aluli angol játékos ugyanazon mérkőzésen vb-gólt.

Raheem Sterling érte el a harmadikat, majd a második félidőben Bukayo Saha újabb gólja már kiütést jelentett. Akkor az irániak az FC Porto csatárjának, Mehdi Tareminek a látványos góljával szépítettek, de arra meg Marcus Rashford felelt, visszaállítva a négygólos különbséget. Sőt, aztán a csereként beálló Jack Grealish belőtte a hatodikat is, a 90. percben. Végül a 100., valójában 114. percben a VAR-vizsgálat után az irániak kaptak egy jogos tizenegyest, Mehdi Taremi értékesítette, 6–2.

Az első félidő 59, a második 58 percen keresztül tartott a sérülések, játékmegszakítások miatt.

Az angolok még soha nem indultak neki a tornának ilyen rossz sorozattal – előtte hat mérkőzésen nyeretlenek maradtak –, de ezt feledtetve, nagyon könnyű győzelmet arattak.

A világbajnokság első két mérkőzésén két ázsiai csapat is bemutatkozott, a katariak és az irániak is alárendelt szerepet játszottak, összesen 2–8-as gólkülönbséggel kaptak ki.

Kapcsolódó írásaink