Sport

Richarlison meglőtte a torna álomgólját, simán nyertek a brazilok

A második félidőben technikai bemutatót tartott Tite csapata

Az első félidőben még csak szokta a világbajnokság légkörét, aztán a második félidőben magabiztosan megnyerte a mérkőzést a brazil válogatott, amely 2–0-ra verte a szerbeket első meccsén.

Richarlison meglőtte a torna álomgólját, simán nyertek a brazilok
Így lőtte Richarlison, a Tottenham csatára az első kör legszebb gólját
Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via AFP

Az első félidőben Casemiro lövése, Vinícius megugrása, Richarlison hanyag próbálkozása jelentett eseményt, de gól nem született. A szerbek szinte csak a védekezéssel törődtek, azt megoldották, többre nem futotta. Neymar ellen az első félidőben annyi szabálytalanságot követtek el (5), ami rekord az első 15 mérkőzésen, 90 perceket tekintve.

A második félidőben még jobban rákapcsolt az aranyzöld mezes gárda. Előbb Alex Sandro még a kapufát találta telibe, de aztán Vinícius Júnior lövése után a kapusról, Vanja Milinkovics-Szavicsról kijövő labdát (már az is bravúr volt, hogy az első lövést kivédte) Richarlison az ötös közeléből a kapuba küldte.

Megtört a szerbek védekezése, a 73. percben Richarlison pedig belőtte a torna eddigi legszebb gólját. Magának felpörgette a labdát, aztán fordulásból, a levegőből a kapuba vágta.

Az utolsó negyedórára Tite, a brazil szövetségi kapitány lecserélte a támadószekcióját. Így pályára került Antony, Gabriel Jesus, Rodrygo és Gabriel Martinelli is. Irigylésre méltó kínálat.

Kapcsolódó írásaink