Sport

Kamerun szülötte szerezte a győztes gólt a Szelídíthetetlen Oroszlánok ellen

Breel Embolo találatával 1–0-ra győzött Svájc

Egy kameruni születésű játékos lőtte a G csoport első mérkőzésének egyetlen gólját, mégis pont nélkül maradtak a Szelídíthetetlen Oroszlánok. Svájc 1–0-ra nyert az afrikai ország csapata ellen.

Kamerun szülötte szerezte a győztes gólt a Szelídíthetetlen Oroszlánok ellen
Ilyen tisztán lőtte Breel Embolo a mérkőzés egyetlen gólját
Fotó: Kirill Kudrjavcev / AFP

Az első félidő nem hozott gólt, s főleg nem sok helyzetet. Inkább a kameruniak akarata érvényesült, de nem tudtak közelebb kerülni ahhoz, hogy húsz évvel a szaúdiak elleni szajtamai győzelmük után ismét vb-meccset nyerjenek.

A második félidő svájci góllal kezdődött, miután a Kamerun fővárosában, Yaoundéban született Breet Embolo, a svájciak csatára – azután, hogy Nicolas Nkoulou nem találta el a labdát – könnyen a hálóba vágta a labdát.

A gólpasszt Xherdan Shaqiri adta, aki tornáról tornára kulcsfigura a svájci csapatban. A legutóbbi négy nagy tornán a svájciak góljainak pontosan a felében gólszerzőként vagy előkészítőként közreműködött. Huszonnégyből tizenkettőben, nyolc góllal és négy assziszttal.

A hátralévő több mint 45 percben a kameruniak mezőnyfölényben játszottak, de nem tudták bevenni Yann Sommer hálóját.

A vb eddigi 13 találkozójából csak ötön szerzett mindkét csapat gólt. A svájciak 2010-ben, a spanyolok ellen kezdtek legutóbb 1–0-s győzelemmel, 2014-ben is győzelemmel rajtoltak, 2–1-re verték Ecuadort.

A csoport második mérkőzését Brazília és Szerbia játssza 20 órától.

Kapcsolódó írásaink