Sport

Bruno Fernandes két góljával továbbjutottak a portugálok

Cristiano Ronaldo „majdnem” szerzett egy gólt

Cristiano Ronaldo felugrott, de nem érte el a labdát. Ám berepülésével megzavarta az uruguayi kapust, így Bruno Fernandes labdája a kapuba jutott. A gólt, amivel a portugálok megnyerték a második mérkőzésüket is s már továbbjutottak, végül utóbbinak adták. CR7 így gól nélkül zárta a meccset. De ez a jelenet akár szimbolikusnak is mondható.

Bruno Fernandes két góljával továbbjutottak a portugálok
Cristiano Ronaldo ünnepel. A világ akkor még úgy hitte, hogy a saját gólját
Fotó: AFP/Glynn Kirk

Az előzetesen csoportrangadónak gondolt találkozó gyenge játékot hozott, elsősorban azért, mert nagyon gyenge az uruguayiak csatárjátéka, amikor pedig egy középpályás, Bentancur helyzetbe került, Diogo Costa, a portugálok kapusa bravúrral hárított. A két gólon kívül Fernando Santos csapata sem mutatott sokat, de a győzelmet soha nem kell megmagyarázni.

Cristiano Ronaldo nem játszott kiemelkedően, az első gól előtti megmozdulásán kívül momentuma sem akadt, de a jelenetet látva pontosan megérthettük, miért ragaszkodik hozzá a szövetségi kapitány.

A 38. évében járó világsztár ugyanis elindult egy túl magas beadásra, felugrott a szinte elérhetetlen labdára, olyan magasra, amilyenre csak kevesen tudnak. Nem ért hozzá, nem érte el, de elbizonytalanította a kapust, aki nem tudta, hova mozduljon. Egyébként könnyen lekapta volna a labdát, de nem mert elmozdulni, tartott Ronaldótól. Ez a gól döntött.

A 90. percben a portugálok – megint csak Bruno Fernandes akciójából – kaptak még egy büntetőt, ezt a Manchester United a mérkőzés legjobbjának választott középpályása gólra váltotta, 2–0.

A csoportban a portugáloknak hat pontjuk van, továbbjutottak, az uruguayiak szerzett gól nélkül negyedikek. Csak akkor marad némi esélyük a továbbjutásra, ha jövő pénteken nagyon megverik a ghánaiakat.

Kapcsolódó írásaink