Sport

Négy szurkoló stoppal utazott Portugáliából Katarba

A kalandos út többek közt Albánián, Koszovón és Törökországon vitt keresztül

Ötven nap alatt értek stoppal Lisszabonból Dohába azok a legények, akiket a labdarúgás szeretete (és a pénz hiánya) erre a kalandra bírt. A közel egyperces videó-összeállítást a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is posztolta a Twitteren.

Négy szurkoló stoppal utazott Portugáliából Katarba
A négy kalandvágyó portugál szurkoló
Fotó: Forrás: portugal.postsen.com

Hegyen-völgyön, városban, faluban, mindenféle élményekkel gazdagodva, és épségben – ráadásul a portugálok első meccsére – megérkezett az a négy portugál fiatalember, aki elhatározta, hogy stoppal, ujjukat felfelé mutatva, a Doha feliratú táblácskát maguk előtt tartva, megpróbálnak eljutni Dohába.

Objektum doboz

Elmondásuk szerint mindenhol jó élményeik voltak, de a leglenyűgözőbbnek a cél előtt a szaúdi vendéglátást tartották, ahol egy lovasfarm tulajdonosa kényeztette őket.

A portugál média beszámolt az eseményről. Az útról, ami 15 országon keresztül vezetett, s amely során napi száz dollárt költhettek a fiatalok, ennyit tudtak összespórolni az utazásra. A 25 éves átlagéletkorú fiatalemberek mindezt hazájukért, de elsősorban Ronaldo miatt csinálták végig.

„Jó szerencsét akartunk kívánni Cristiano Ronaldónak. És hogy támogatásunkról biztosítsuk őt azok után, hogy milyen nehéz helyzetbe került a Manchester Uniteddel” – mondta Bruno Carvalho, a stopposok egyike.

Kapcsolódó írásaink