Sport

Ünnepelt, majd bosszankodott Cristiano Ronaldo

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az első játékosként gólt szereztem öt világbajnokságon” – nyilatkozta Cristiano Ronaldo a Ghána ellen 3–2-re megnyert mérkőzés után.

Ünnepelt, majd bosszankodott Cristiano  Ronaldo
Így ünnepelte Ronaldo a gólját
Fotó: AFP/Keita Lijima

Lehet kedvelni vagy nem szeretni, de vitathatatlanul még mindig a 37 éves Ronaldo a legnagyobb sztár a katari világbajnokságon is. A múlt héten közös megegyezéssel a Manchester Unitedtól távozó csatár a Ghána elleni győztes mérkőzés után elmondta: „A múlt héten véget ért egy fejezet, én már lezártam ezt az ügyet. Segítettem a csapatomnak, győztünk, a többi nem számít. Mert az első meccs nagyon fontos a világbajnokságon. Arra meg büszke vagyok, hogy az ötödik világbajnokságon is gólt szereztem” – nyilatkozta Ronaldo, aki egy vitatható büntetőből szerezte történelmi gólját.

A BBC beszámolója szerint Otto Addo, a ghánai válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta a BeIN Sportsnak: „A játékvezető büntetőt ítélt, ami nem volt az. Ezt mindenki látta” – mondta a szakvezető, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón arra kérdésre, hogy azért ítélték-e meg a büntetőt, mert Ronaldo szupersztár, Addo így válaszolt: „Kérdezze meg a játékvezetőt, aki ma nem kedvezett nekünk”.

A korábbi angol válogatott, Matt Upson szerint: „Volt egy kis érintkezés Ronaldo és Mohammed Salisu között, de nem annyi, hogy azért büntetőt kellett ítélni.”

Lecserélése után viszont Ronaldót nagyon feldühítette, hogy a ghánai Osman Bukari a saját gólját a portugál klasszis védjegyének számító mozdulatokkal ünnepelte.

Objektum doboz

Fernando Santo, a portugál szövetségi kapitány szerint: „Ronado a világ egyik legjobb játékosa, a valaha volt egyik legjobb futballistája. Cristiano egy olyan jelenség, legenda, akiről 50 év múlva is beszélni fognak.”

A statisztikák egyértelműen a kapitány szavait igazolják: Ronaldo tíz egymást követő nagy tornán szerzett gólt, a második legidősebb játékos (37 év, 292 nap), aki eredményes volt a világbajnokságon, csupán Roger Milla előzi meg, aki 1994-ben a kameruni válogatottban 42 évesen lőtt gólt. Ronaldo a harmadik játékos, aki egyszerre volt az országa legidősebb és legfiatalabb gólkirálya a világbajnokságon, a horvát Ivica Olic és a dán Michael Laudrup mellett.

A portugál középpályás, Ruben Neves azt nyilatkozta: „Cristiano még mindig nagyon motivált, a válogatottra koncentrál. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy velünk van, mert még mindig sokat segít nekünk.”

Kapcsolódó írásaink