Sport

A svájciak kapitánya nem hibáztatja játékosait

Nem hibáztatja játékosait a braziloktól elszenvedett 1–0-s vereséget követően Murat Yakin, a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában két forduló után második svájci válogatott szövetségi kapitánya.

A svájciak kapitánya nem hibáztatja játékosait
Nem hibáztatja játékosait a braziloktól elszenvedett 1–0-s vereséget követően Murat Yakin, de nem biztos, hogy a szurkolók is így gondolják
Fotó: Anadolu Agency via AFP

„Elég jó munkát végzett a csapat. Nem gondolom, hogy ez csalódás lenne” – értékelt a szakvezető, hozzátéve, hogy van mit magukkal vinni a hétfői mérkőzésből a pénteki utolsó fordulóra, melyben kontrollálniuk kell majd a szerbeket.

A mérkőzést eldöntő Casemiro, aki egy szép lövéssel vette be Yann Sommer kapuját a 83. percben, arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy nem kerültek könnyű csoportba.

„Nagyon nehéz volt a szerbek elleni mérkőzés, a svájciak pedig igen jó teljesítményre képesek, de türelmesek voltunk. Az ilyenek nem mindig szép meccsek, a csapatok semlegesítik egymás játékát, kis dolgokban mutatkoznak meg a különbségek – értékelt a középpályás, aki a gólját illetően úgy fogalmazott: – Tökéletesen találtam el a labdát, de a legfontosabb, hogy ezzel segíthettem a csapatnak. Az elsődleges cél a továbbjutás kiharcolása volt, ezt pedig elértük.”

Brazília egymás után a 17. világbajnoki csoportmérkőzésén maradt veretlen – 14 győzelemmel és három döntetlennel –, ezzel egyedüli csúcstartóvá lépett elő. A németeknek van egy 16-os sorozatuk 1990 és 2010 között, a hollandok pedig jelenleg 15-nél járnak.

Az utolsó fordulóban a hatpontos brazilok a kameruniakkal, a hárompontos svájciak pedig a szerbekkel játszanak. Kamerun és Szerbia egy-egy döntetlennel és vereséggel áll a harmadik, illetve negyedik helyen.
 

Kapcsolódó írásaink