Sport

Most Casemiro volt a brazilok nyerő embere

A hatpontos ötszörös világbajnok már továbbjutott

Gilberto Silva, a legutóbbi, a 2002-es világbajnok brazil válogatott középpályása hosszan elemezte a svájciak elleni mérkőzés előtt, hogy miért nagyon fontos az aranyzöld mezeseknek Casemiro játéka, miért van rá nagy szükség. Sok mindent felsorolt, mind igaz is volt, de egyet nem említett, nem említhetett: a brazilok Casemiro góljával nyerték meg 1–0-ra a második világbajnoki mérkőzésüket Katarban.

Most Casemiro volt a brazilok nyerő embere
A gólt szerző Casemiro és a lesgólt szerző Vinícius Junior
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A sérült Danilót Éder Militao, Neymart Fred helyettesítette a brazil kezdő tizenegyben, egyébként maradt a szerbeket legyőző csapat. A hozzáállás azonban kicsit változott: a három pont birtokában a brazilok ugyan nyerni akartak – a brazil válogatott mindig, mindenki ellen nyerésre játszik –, de nem estek kétségbe attól a tudattól, hogy csak egy pontot szereznek, s összesen néggyel zárják a két európai elleni csoportmeccseiket.

Ahogyan a szerbek ellen, most is a második félidőben játszottak aktívabban, úgy gondolták, lesz négy-öt helyzetük, abból majd egyet belőnek. A második félidő közepén, a 64. percben, egy akciót végig is vittek, Vinícius Júnior a kapuba passzolt, ám a támadás egy korábbi szakaszában Richarlison lesen volt, ezért a bíró visszavonta a gólt.

Az aranyzöld mezesek tovább támadtak a maguk tempójában, majd a 83. percben Casemiro a tizenhatoson belülről, dropból, a kapu bal oldalába lőtte a labdát. Ez volt pályafutása első világbajnoki gólja. Utána a társai kihagytak három ziccert, de a 2–0-ért, vagy a 3–0-ért is csak három pont járna.

Úgy jutottak tovább, hogy az első két meccsükön Alissonnak egyetlen kapura menő labdát sem kellett hárítania.

A brazil válogatott hatpontos, a svájciaknak három, a kameruniak és a szerbeknek egy-egy van. Az utolsó fordulóban: Svájc–Szerbia, Brazília–Kamerun.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink