Sport

Bosszankodnak a fogadók, mert kevés a nyerő tipp a világbajnokságon

Egervári Sándor számára is csalódás a belgák eddigi játéka

Jogosan panaszkodnak a világbajnokság mérkőzéséire fogadók arra, hogy sok a meglepő eredmény Katarban. Ki gondolta volna arra, hogy a spanyoloktól elszenvedett 7–0-ás vereség után Costa Rica legyőzi a németeket verő japán válogatottat? Erről is kérdeztük, Egervári Sándor volt szövetségi kapitányt.

Bosszankodnak a fogadók, mert kevés a nyerő tipp a világbajnokságon
Egervári Sándor szerint a szenvedélyes játék a nyerő
Fotó: MH

– Costa Rica védekezése javult jelentősen, vagy a japánok támadójátéka esett vissza?

– Costa Rica tanult a súlyos verségéből, s ezúttal eredményes taktikát választott. Nagyon zártan védekezett, s nem adott területet a gyors japán támadóknak. Ezért a japánok támadójátéka nem lehetett hatékony.

– Talán ennél is nagyobb meglepetés, hogy a világranglistán második belga válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Marokkótól.

– A belgák eddigi játéka, két mérkőzésük alapján, számomra nagy csalódás. Láthatólag nincsenek jó formában, ötlettelenűl támadnak, nincs átütőerő a játékukban. A marokkóiak viszont úgy küzdöttek a második félidőben, mintha az életük lenne a tét, s ezúttal is bebizonyosodott, hogy a szenvedélyes játék a nyerő.

– A Horvátország–Kanada mérkőzésen viszont beigazolódott a papírforma, 4–1-re nyert a legutóbbi ezüstérmes. Ebben szerepet játszott, hogy kanadaiak gyengén védekeztek?

– Igen, mert egy gyengébb képességű csapatnál, amint azt láttuk a Costa Rica–Japán mérkőzésen is, nagyon fontos a hatékony védekezés. Ezt a magyar válogatott is többször bizonyította, amikor zárt védekezésből, gyors kontrákkal volt eredményes erősebb ellenfelei ellen. A kanadaiak jól kezdtek, de után elég szellősen védekeztek, és ezt Modricék könyörtelenül kihasználták. Érdekes lesz a harmadik fordulóban a négypontos Horvátország és a hárompontos Belgium mérkőzése, amely a továbbjutásról dönt.

Kapcsolódó írásaink