Sport

A marokkóiak lefutballozták a belgákat

Lehet, hogy ez volt a nagy belga generáció hattyúdala

Marokkó 1–0-ra legyőzte a világbajnokságokon az előző nyolc csoportmérkőzését kivétel nélkül megnyerő, ebből következően Katarban is három ponttal kezdő belga válogatottat.

A marokkóiak lefutballozták a belgákat
Ünneplik góljukat a marokkói játékosok
Fotó: AFP/Manan Vatsayana

A marokkóiakat sokk érte a kezdés előtt, a himnuszokat még a társaival együtt hallgatta, de aztán rosszulléte miatt az öltözőbe ment Jasszin Bono, a csapat első számú kapusa. Cseréje, Munir szinte bemelegítés nélkül kezdte a mérkőzést.

Az első félidőben is a marokkóiak játszottak jobban, a játékrész utolsó pillanataiban Zijes szerzett szabadrúgásból egy gólt, amelyet a játékvezető a kapus, Thibaut Courtois akadályozása miatt, les címén nem adott meg.

A második játékrészben a túlságosan lassan, kényelmesen játszó belgákkal szemben sokkal lendületesebb, lelkesebb, agresszívabb volt az észak-afrikai csapat, aztán Abdelhamid Szabiri szinte az oldalvonal mellől lőtte szabadrúgásból a kapuba a labdát. Roberto Martinez érezte a bajt, beküldte a még láthatóan nem játékra kész Romelu Lukakut is, de a marokkóiak szereztek újabb gólt, a Szabirihoz hasonlóan csereként beállt Zakaria Abuklal révén.

Objektum doboz

A belga válogatott úgy festett, mint egy öregfiúkcsapat, mintha a nagy generáció hattyúdalát láttuk volna. Persze, van még egy csoportmérkőzésük, a horvátok ellen. Még továbbjuthatnak.

Kapcsolódó írásaink