Sport

Már a második percben gólt kapott, de aztán gálázott a horvát válogatott

Az előző vb ezüstérmese 4-1-re verte a kanadaiakat

A kanadai válogatott ugyan megszerezte a 2022-es világbajnokság eddigi leggyorsabb gólját a horvátok elleni csoportmérkőzésen, de az előző torna ezüstérmese az első félidő közepétől átvette a játék irányítását és fölényes győzelmével nagyon lépett a nyolcaddöntő felé. Kanada a matematikai esélyét is elveszítette a továbbjutásra.

Már a második percben gólt kapott, de aztán gálázott a horvát válogatott
A kétgólos Andrej Kramaricot (9) ünneplik csapattársai
Fotó: Adrian Dennis / AFP

Alphonso Davies a 68. másodpercben vezetést szerzett a kanadai csapatnak, amely nagyon lelkesen és agilisan játszott az első félórában. Utána a horvátok átvették az irányítást, s bár az első góljukat még a VAR (jó döntést hozva) elvette, Andrej Kramaric a 36. percben kiegyenlített. Livaja egy a tizenhatoson kívülről küldött lövéssel még az első játékrészben megszerezte a vezetést a horvátoknak.

A második félidőben nyilvánvalóvá vált a horvátok nagyobb tudása, ráadásul a kanadai csapat helyenként gyermeteg hibákat követett el. Kettőt, például, a veterán, 40. évében járó csapatkapitány, Atiba Hutchinson, aki éppen a 100. válogatottságát ünnepelte (ha ünnepelte…) ezen a mérkőzésen.

A horvát válogatott meggyőző játékkal nyert 4–1-re, a második félidőben Andrej Kramaric, majd Lovro Majer szerzett még egy-egy gólt.

A csoportban a marokkóiaknak és a horvátoknak 4–4 pontja van, a belgáknak három. Mindez azt jelenti, hogy a kanadaiakkal találkozó észak-afrikai gárdának egy döntetlen biztosan elég a már kiesett kanadaiak ellen a továbbjutáshoz. A horvátoknak – a belgák ellen – ugyancsak.

Kapcsolódó írásaink