Sport

A spanyolok még nem jutottak tovább, a németek reménykedhetnek

Döntetlenre végződött az E csoport rangadója

A német válogatott nyerni nem tudott a spanyolok ellen a labdarúgó-világbajnokság E csoportjának rangadóján, és ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. Ettől függetlenül két kör után az utolsó helyen áll a négyesében.

A spanyolok még nem jutottak tovább, a németek reménykedhetnek
Álvaro Morata labdája útban a német kapuba
Fotó: Robert Michael / DPA / DPA Picture Alliance via AFP

Az első félidő nem hozott sok eseményt, a német válogatott például, mindössze egyszer lőtt kapura, ilyen kevés kísérlete egy vb-mérkőzés első játékrészében a 2014-es, egyébként megnyert világbajnoki döntő óta nem volt. Ebbe nem számított bele Antonio Rüdiger hálóba jutó fejese: a VAR kikockázta, hogy a Real Madrid légiósa lesen volt.

A spanyolok nem tudták megismételni a Costa Rica-iak elleni kimagasló teljesítményüket, leginkább Gavi volt közülük dicsérhető, nyolc párharcából ötöt megnyert, a legtöbbet a pályán lévő játékosok közül.

A második félidő elején a németek voltak az aktívabbak, de aztán beállt Álvaro Morata, aki a 62. percben a kapuba pörgette a Jordi Alba beadásából laposan érkező labdát.

Hansi Flick cserékkel próbálta meg frissíteni és egy kicsit felrázni a csapatát, Leroy Sané és Niclas Füllkrug is beállt a támadósorba. A legjobb német, Musiala megindulása után utóbbi vágta a hálóba a németek egyenlítő gólját.

A csalódást hozó mérkőzésen 1–1-es döntetlen született, így a spanyolok még nem jutottak tovább. A németek elmondhatnak egy Danke Costa Ricát a japánokat legyőző közép-amerikai csapatnak, mert ha a japánok nyertek volna, elszáll a németek reménye. Így ellenben bőven megmaradt, „csak” két góllal le kell győzniük Costa Ricát.

A csoportban a spanyoloknak négy, a japánoknak és a Costa Rica-iaknak három-három, a németeknek egy pontja van.

Kapcsolódó írásaink