Sport

Matthäus: A német válogatottat zavarja a „háttérzaj”

A korábbi magyar szövetségi kapitány szerint jobban kellene koncentrálni a futballra

Lothar Matthäus szerint a katari világbajnokságon a Japántól elszenvedett szerdai 2–1-es vereséggel rajtoló német labdarúgó-válogatottat zavarja a „háttérzaj", ami miatt a játékosok nem koncentrálnak megfelelően a sportszakmai feladatokra.

Matthäus: A német válogatottat zavarja a „háttérzaj”
Lothar Matthäus határozott véleményt fogalmazott meg
Fotó: Haitham al-Sukairi / AFP

„Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat” – vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha „leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben".

„A labdarúgók azért vannak ott a vb-n, hogy focizzanak, és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken” – jelentette ki a 61 éves Matthäus.

A korábbi kiváló futballista szerint a Spanyolország elleni, vasárnap sorra kerülő mérkőzésre fel kell javulnia a német válogatottnak. „Csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használnunk a lehetőségeinket” – vélekedett Matthäus.

A Costa Rica elleni 7–0-s sikerrel rajtoló spanyolok és az immár a versenyben maradásért küzdő németek egymás elleni meccse mellett az E csoport másik vasárnapi találkozóján Japán csap össze Costa Ricával.

Kapcsolódó írásaink