Sport

Csalódott hangok a német sajtóban

A Bild, a Kicker és a teljes német sajtó csalódottan értékelte a német labdarúgó-válogatott teljesítményét azok után, hogy pénteken este 1–0-ra kikapott Lipcsében a magyaroktól a Nemzetek Ligája halálcsoportjában.

Csalódott hangok a német sajtóban
Magyar gólöröm Lipcsében a német válogatott elleni győztes Nemzetek Ligája-meccsen
Fotó: AFP/Federico Gambarini

A Bild a közelgő katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett...

„Németország 1–0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt.

Hansi, így nem fog működni!”– fogalmazott az újság.

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából. „A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni”– írta a lap.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát. „Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek”– írták.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes. „A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1–0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját”– emelte ki az újság.

Kapcsolódó írásaink