Sport

Nyertek a belgák, de nem érdemelték meg

A kanadaiak jól tartották magukat, de Alphonso Davies kihagyta a tizenegyest

Egy kifejezetten jó és egy közepes félidőt hozott a belga és a kanadai válogatott bemutatkozó mérkőzése al-Rajjanban, az F csoport második szerdai találkozóján. A Vörös Ördögök 1–0-ra nyertek, a gólt Michy Batshuayi lőtte.

Nyertek a belgák, de nem érdemelték meg
Michy Batshuayi szerezte a belgák egyetlen, de győztes gólját
Fotó: Jack Guez / AFP

Az 1986 után a világbajnoki mezőnybe visszatérő kanadai válogatott kifejezetten jól futballozott az első félidőben, ráadásul kapott egy nagy esélyt: a VAR-vizsgálat után Alphonso Davies, a Bayern München védője büntetőt lőhetett. Rosszul is rúgta, Thibaut Courtois jól érezte, melyik sarokra kell vetődnie – a Real Madrid kapusa védett. A kanadaiak, szigorúbb játékvezetés mellett akár még két további tizenegyest kaphattak volna.

Ám ők nem tudtak gólt szerezni, ellenben a másik oldalon a kanadai középsővédők súlyos helyezkedési hibája után Michy Batshuayi megszerezte a találkozó egyetlen gólját.

A kanadaiak 14 lövéssel kísérleteztek az első félidőben, 2006 óta nem akadt olyan csapat, amelyik ilyen sokat lőtt volna, gól nélkül.

A második félidő felejthető futballt hozott, a belgák semmi másra nem törekedtek, mint hogy megtartsák ezt az eredményt, a kanadaiak pedig nem tudtak az első félidőben látotthoz hasonló jó támadójátékkal kirukkolni.

A belgák az 1–0-s győzelemmel vezetik a csoportot, három pontjuk van, a marokkói és a horvát válogatottnak egy-egy, a kanadaiak pont nélkül állnak.

A belga válogatott sorozatban a nyolcadik vb-csoportkörös mérkőzését nyerte meg, ezzel rekordot tartanak a brazilokkal együtt.

Kapcsolódó írásaink