Sport

A marokkói Zijes és Hakimi szeretett volna leginkább gólt lőni

Csalódáskeltő volt az F csoport első mérkőzése

A horvátok legjobbja, Luka Modric egy teljes félidőt végig alibizett a marokkói csapat elleni vb-meccsen. Leginkább a szabálytalanságaival tűnt ki, meg az első félidő végén egy gólt ígérő beadással (Vlasic lövését Bunu védte) és egy kapu fölé zúdított bombával. Nem csoda, hogy 0–0-ról kezdődött a második felvonás. 

A marokkói Zijes és Hakimi szeretett volna leginkább gólt lőni
A marokkói Zijes és a horvát Sosa párharca
Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

Izgalommentes első félidő után, egyre hangosabb füttyszó kísérte a Marokkó–Horvátország mérkőzést, az F csoportban. Eleinte még gondolhattuk, hogy a szembe sütő nap és a meleg bágyasztotta el a csapatokat, de a már napsütés mentes második félidő se hozott sok említésre méltót. Hacsak azt nem, hogy az egyik marokkói játékos, Amrabat elkésett a pályáról. Megvárták.

A horvátok 2006-ban játszottak egyszer már egy 0–0-ás meccset, s nagyon úgy nézett ki, ezt most megismétlik. Az 59 ezer néző az al-Bajt Stadionban cseppet se volt boldog ezzel.

Annyira unalmas, küzdelem nélküli volt a meccs, hogy az első sárga lapot csupán a 77. percben osztotta ki Rapallini Fernando játékvezető. Amrabat, a későn jövő kapta. Ezúttal Modric lábát találta el, mert lekésett a labdáról.

Gól nélküli döntetlen lett a vége, s iksszel kezdeni a csoportkört nem is olyan rossz. Kivéve a szurkolóknak. 

Kapcsolódó írásaink