Sport

Eriksen, a labdazsonglőr

A FIFA közösségi oldalán nagyot ment a dán játékos labdás szórakozása

A dán labdarúgó-válogatott 10-ese, Christian Eriksen sokak kedvence. Már csak azért is, mert hazája színeiben már egészen fiatalon díjakat nyert. Volt az Év tehetsége, a Legjobb fiatal játékos, majd négyszer az Év dán labdarúgója. És ő az, akinek az életéért aggódhattunk, amikor 2021. június 12-én a finnek elleni Európa-bajnoki meccsen összeesett a pályán, és újra kellett éleszteni. 

Eriksen, a labdazsonglőr
Christian Eriksen
Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

Az Internazionalében az olasz szabályok szerint pacemakerrel nem folytathatta a játékot, de az angol bajnokságban elnézőbbek e tekintetben, és a játszani akaró dán fél évig a Brentfordban futballozott, majd 2022. július 15-től a Mancester United tagja. És visszatért a dán válogatottba is. Amszterdamban a hollandok elleni felkészülési meccsen játszott először 2022. március 26-án, és két perccel a becserélését követően gólt rúgott.

Ha nem is ő jelenleg a dán csapat kapitánya, de meghatározó ember, akit megcsodálnak a rajongói már akkor is, amikor csak egy kis labdazsonglőrködésre adja a fejét. Ezen a FIFA Twitter-bejegyzésen látszik: nagy barátja a labda.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink