Sport

Tizenkét év után nyert ismét vb-meccset az ausztrál válogatott

Negyvennyolc év után fejezett be ismét a Socceroos kapott gól nélkül egy világbajnoki találkozót

Két forduló után három ponttal állnak az ausztrálok, ez nagyjából megfelel annak, amire számíthattak a torna előtt. A franciák elleni mérkőzéshez hasonlóan a tunéziaiak ellen is szereztek egy gólt az első félidőben – nagy különbség, hogy most nem kaptak a folytatásban.

Tizenkét év után nyert ismét vb-meccset az ausztrál válogatott
Mitchell Duke örül a győztes gólnak a tunéziaiak ellen
Fotó: Dzsevel Szamad/AFP

A mérkőzés egyetlen gólját a 23. percben Mitchell Duke szerezte, aki biztosan nem a vb-mezőny legtekintélyeseb tagja a klubcsapatokat, az előző szezonját tekintve: a japán második vonalban szereplő Fadzsiano Okajama tagja. Ugyanakkor a gólját élete legnagyobb pillanatának nevezte.

Az ausztrál válogatott 1–0-ra nyert, története során harmadszor diadalmaskodott vb-mérkőzésen. Az első vb-szereplése, az 1974-es torna, a chileiek ellen ott elért 0–0 óta először maradt kapott gól nélkül. A Socceroos 2010 óta először nyert vb-meccset.

A tunéziai válogatott teljesítménye elmaradt az első mérkőzésen, a dánok ellenin látottól. Aissa Laidouni sem tudta megismételni előző jó teljesítményét, kapott egy sárga lapot is, azért elsősorban emiatt cserélte őt le szövetségi kapitánya, Dzsalel Kadri a 67. percben.

Kapcsolódó írásaink