Sport

A Szekszárd győzött, a Sopron kikapott a női kosárlabda Euroligában

A 4. forduló után a szekszárdiak a hatodik, míg a soproniak továbbra is az első helyet foglalják el a csoportjukban

A felemás magyar mérleg szerint az Atomerőmű KSC Szekszárd 78–69-re legyőzte a görög Olympiakoszt, míg a Sopron Basket 63–60-ra kikapott Gironában.

A Szekszárd győzött, a Sopron kikapott a női kosárlabda Euroligában
A 17 pontig jutó Goree Cyesha volt a Szekszárd legjobbja
Fotó: fiba.com

A-csoport:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Olimpiakosz (görög) 78–69 (18–12, 11–21, 19–16, 30–20)

A szekszárdiak jobban kezdtek, az első negyedben már tízzel is elléptek, 18–8, de a görögök a 10. perc végére csökkentették a hátrányt. A második játékrészben a vezetést is átvette az Olympiakosz, a vendégek 4 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe. A harmadik 10 perc ismét a Szekszárdé volt, és ugyan megnyerte a játékrészt, az utolsó tíz percre mégis görög előnnyel fordultak a felek. A hajrá is a magyar csapaté lett, és 30 pontot dobva megfordította a mérkőzést, ezzel megszerezve második győzelmét az elitsorozatban.

B-csoport

Girona (spanyol)–Sopron Basket 63–60 (11–21, 21–14, 12–10, 19–15)

A címvédő soproniak remekül indították a meccset, az első negyedben egyértelműen az ő akaratuk érvényesült. Különösen a csapat védekezése volt erős, így tízpontos előnyben zárta az első tíz percet, 21–11.
A második játékrészben a spanyolok játéka feljavult, míg a magyar bajnok játékosainak koncentrációja csökkent, védekezésben és támadásban is a korábbinál többet hibáztak, különösen a negyedik második felében, a Girona ezért a nagyszünetre három pontra csökkentette hátrányát, 35–32.
A harmadik negyedben az együttesek egyaránt elsősorban kemény védekezésükkel tűntek ki, mindkét oldalon nagyon meg kellett harcolni a dobóhelyzetekért, a kísérletek többsége pedig pontatlan volt. A szakaszban végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a magyarok pedig egy pontot tudtak megőrizni előnyükből az utolsó játékrészre.
A negyedik tíz perc elején néhány kosárváltás után a hazaiak percei következtek, a Sopron szinte minden támadása eredménytelenül zárult, melyet kihasználva a Girona átvette a vezetést. Ellépnie ugyanakkor nem sikerült a házigazdának, a soproniak tartották a lépést, többször is egyenlítettek, de a vezetést már nem tudták átvenni, az utolsó percben pedig a Girona három értékesített büntetővel és kiváló védekezéssel kicsikarta a győzelmet.

A 4. forduló után így a hatodik helyen állnak az újonc szekszárdiak, míg a címvédő soproniak vereségük ellenére is az első helyet foglalják el csoportjukban.

Kapcsolódó írásaink

Történelmi siker Szekszárdon

ĀKétszeri hosszabbítás után győzte le a magyar csapat a legutóbb ezüstérmes török Fenerbahcét szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, ezzel megszerezte fennállása első sikerét az elitsorozatban