Sport

Férfi kézilabda BL: megszerezte első győzelmét a Szeged

A Pick Szeged házigazdaként 30–23-ra legyőzte a norvég Elverum HB csapatát a csoportkör ötödik fordulójában

A hazaiak keretéből Bánhidi Bence, Mikler Roland, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic hiányzott, ugyanakkor némi meglepetésre Szita Zoltán a kezdőcsapatban kapott helyet, ráadásul nem balátlövőként, hanem balszélsőként, és a védekezésben is fontos szerep hárult rá.

Férfi kézilabda BL: megszerezte első győzelmét a Szeged
A szegedi Rosta Miklós (j2), valamint Emil Kheri Imsgard (b2) és Daniel Blomgren (j), a norvég csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában játszott Pick Szeged–Elverum HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 26-án
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Szeged motiváltan, gyors és pontos játékkal kezdett (4–1), és a 14. percben már 9–5-re vezetett. A hazai szurkolótábor tagjai az első tíz percben – az elmúlt hetek gyenge eredményei miatt – tüntetőleg csendben voltak, utána viszont ismét lelkesen és hangosan biztatták kedvenceiket.
A norvég bajnokcsapat még a meccs harmada előtt időt kért (12–7), és kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott, de nem járt sikerrel. A szegediek sokkal összeszedettebb, hatékonyabb játékkal rukkoltak elő, mint az elmúlt hetekben, és egy félidőt követően magabiztosan, 16–10-re vezettek. Mirko Alilovic 44 százalékos hatékonysággal védett, sőt egy gólt is szerzett.

A második felvonásban is többet hibázott az Elverum, a hazaiak ezt rendre kihasználták, és a mérkőzés kétharmadánál már tíz gól volt az előnyük. Csakhamar kettős emberhátrányba került a magyar bajnoki címvédő, de Alilovic ismét bravúros védéseket mutatott be. Az 52. percben Szita megszerezte egyetlen gólját a szélről, és bár a norvégok egy 4–1-es sorozattal csökkentették a hátrányukat a második félidő közepén, a továbbiakban felváltva estek a gólok, vagyis a Szeged rendkívül magabiztosan győzött.

Hazai oldalon Kent Robin Tönnesen és Rosta Miklós hat-hat, Alexander Blonz négy góllal, Alilovic 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Daniel Blomgren volt a legeredményesebb négy találattal, a jövő nyártól Szegeden védő Emil Kheri Imsgard 12 lövést hárított.

A két csapat hatodik egymás elleni BL-mérkőzésén egy norvég siker mellett ötödször győztek a szegediek.
A négy győzelemmel álló Telekom Veszprém csütörtökön a friss klubvilágbajnok német SC Magdeburgot fogadja, az egy sikerrel és négy vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő csütörtökön a júniusban BL-ezüstérmes lengyel Lomza Vive Kielce vendége lesz.

Kapcsolódó írásaink