Sport

Súlyos hazai vereséget szenvedett a Pick Szeged

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik mérkőzésén sem tudott pontot szerezni a Tisza-parti csapat

A Pick Szeged házigazdaként simán, 41–29-re kikapott a dán Aalborg HB a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Súlyos hazai vereséget szenvedett a Pick Szeged
Ezúttal a szegedi Pick Arénában sem ment a kékeknek.
Fotó: MTI/Kovács Anikó

A magyar bajnoki címvédő hazaiak közül Luka Stepancic és Borut Mackovsek, a vendégektől Martin Larsen, Buster Juul és Christian Termansen hiányzott.
Remekül kezdett és gyorsan ellépett három góllal a Szeged, és bár Bánhidi Bence egyik ujja már az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Rosta Miklós is eredményes volt a beállóposztról. A dánok gyorsan rendezték soraikat, Mikkel Hansen vezérletével a 16. percben egyenlítettek, de a vezetést ekkor még nem tudták átvenni, mert a házigazdák támadásban és védekezésben is összeszedettebben játszottak, mint az előző három – egyaránt elveszített – BL-meccsükön. Az Aalborg a 26. percben került először előnybe, majd Kent Robin Tönnesen egyszerre két kiállítást kapott – egyet lökésért, egyet reklamálásért –, vagyis négy percig nem térhetett vissza.

A szünetben 17–15 volt az állás a dánok javára, ráadásul a második félidőt 3-0-s sorozattal kezdték. Hazai oldalon egyre több volt a rontott lövés, a technikai hiba, az eladott labda, és mivel a Mikler Roland helyére beküldött Mirko Alilovic nem remekelt, a magyar válogatott kapus hamarosan visszatért. A 38. percben már hét találat volt a különbség, ezért a folytatásban az Aalborg tapasztalt kézilabdázói tudatosan lassították a játékot. Az elbizonytalanodott szegedieknek a hátralévő időben nem volt esélyük közelebb férkőzni ellenfelükhöz.

Az utolsó percben, 11 gólos hátránynál jó néhány hazai szurkoló fehér zsebkendőt lobogtatott a megadás jeleként, mert kedvenceik egy 2–8-as sorozattal zárták a találkozót.

A házigazdáknál Mario Sostaric hat góllal, Mikler Roland kilenc, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon Sebastian Barthold és Mikkel Hansen egyaránt tíz gólt lőtt, Mikael Aggefors 12, Simon Gade öt lövést hárított. A két együttes kilencedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett harmadszor győzött az Aalborg.

A négy vereséggel álló Szeged október 26-án a norvég Elverumot fogadja, a négy sikerrel rendelkező Telekom Veszprém pedig másnap a német bajnok Magdeburgot látja vendégül a csoportkör ötödik fordulójában.

Kapcsolódó írásaink