Sport

Halász Bence: Már nagyon várom a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot

Az M1 aktuális csatornának kiváló kalapácsvető elmondta, hogy leginkább már a budapesti vb motoszkál a fejében, hiszen nagyon gyorsan eltelik majd a kezdésig hátralévő 300 nap

A Szombathelyi Dobó SE vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes atlétája szerint reális cél a vb-n az éremszerzés, hiszen az előző vb óta eltelik egy év, s ez a hozzá hasonló, fiatalabb korosztályhoz tartozó versenyzőknek kedvez, nem pedig az idősebb riválisoknak.

Halász Bence: Már nagyon várom a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot
Halász Bence a müncheni Eb kalapácsvetésében a harmadik sorozatban dobott egyéni csúcsával nagyon ráijesztett a lengyel olimpiai bajnokra
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

A 25 éves atléta hozzátette: ebből a háromszáz napból kell minél többet kihozni, és akkor a vb-n már nem történhet semmi rossz.

A sportoló hangsúlyozta: mindössze egy hete maradt hátra a pihenőjéből, amit az utóbbi évek legjobbjának tart, hiszen a korábbiak során előfordult, hogy kevés nap állt a rendelkezésére vagy éppen sérüléséből épült fel közben.
„Ezzel ellentétben most tényleg végig pihenéssel telt, és tele erővel várom az alapozást. Ami pozitív dolog pedig megmaradt bennem idénről, és szeretném továbbvinni a jövőre vonatkozóan, az a versenyzés, ami az egész szezonomat jellemezte. Ahogy versenyről versenyre jó teljesítményt nyújtottam, és folyamatosan javítottam az eredményeimet. Ezt a mentalitást, ezt a technikát szeretném megőrizni” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink

Halász Bence élete formájában

ĀA férfi kalapácsvetésben két sorozaton keresztül a magyar vb-bronzérmes állt Európa-bajnoki aranyérmes helyen, végül az olimpiai bajnok túldobta, de az ezüst is csoda!