Sport

Már csak 300 nap a hazai rendezésű atlétikai vb rajtjáig

Novemberben indul a jegyértékesítés a 2023. augusztus 19-én kezdődő eseményre, ahol 215 ország több mint 2000 versenyzője között Kozák Luca és Halász Bence is a dobogóért küzdhet

„Óriási az érdeklődés, sokan keresnek meg minket azzal, hogy az atlétikai világbajnokság belépőjegyét szeretnék ajándékba adni karácsonyra a szeretteiknek. Örülünk, hogy ennyien várják már és azon dolgozunk, hogy mindenki eljusson a vb-re, aki látni szeretné ezt a csodát, amit az atlétika jelent” – fogalmazott Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Már csak 300 nap a hazai rendezésű atlétikai vb rajtjáig
Halász Bence hatalmas egyéni csúccsal ezüstérmes lett az Eb-n Münchenben
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Németh hozzátette: ez lesz az első atlétikai vb, amelyre a szervezőbizottság kedvezményes jegyet biztosít azoknak, akik sportolnak, vagy sportolni kezdenek. A jegyárusítás várhatóan november végén startol, annak részleteiről is ekkor adnak majd tájékoztatást a szervezők.

Schmidt Ádám, a 2023-as atlétikai vb lebonyolításáért felelős kormánybiztos kiemelte: a szervezőbizottság folyamatosan és nagy erőkkel dolgozik azon, hogy Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét méltó módon rendezhessék meg.

„Szoros az együttműködés a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel, a helyszínen zajlik az építkezés, közös célunk, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően, gördülékenyen haladjanak tovább” – mondta a sportért felelős államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Halász Bence élete formájában

ĀA férfi kalapácsvetésben két sorozaton keresztül a magyar vb-bronzérmes állt Európa-bajnoki aranyérmes helyen, végül az olimpiai bajnok túldobta, de az ezüst is csoda!