Sport

Majdnem meglepte francia ellenfelét a Falco

A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán jól és végig szoros meccset játszottak a szombathelyi sárga-feketék

Jó első félidőt produkált a magyar bajnok, aztán a másodikban már inkább a franciák akarata érvényesült, de az utolsó másodpercekben még a hosszabbítás kiharcolására is esélye volt Perl Zoltánéknak.   

Majdnem meglepte francia ellenfelét a Falco
Szoros meccset játszottak a sárga-feketék
Fotó: championsleague.basketball

Az 1. negyedben a sárga szerelésben pályára lépő Falco a Pot–Cowels–Brown–Tiby–Keller ötössel kezdett a Strasbourg otthonában. 3–0-s francia rajt után Stefan Pot szerezte az első vasi pontokat a 2022/2023-as Bajnokok Ligája szezonban. Becserélése után Boris Barac rögtön eredményes volt, a pontszegény első negyedben végig közel állt francia ellenfeléhez a Falco. A negyed vége felé újra csak Perl Zoltán képességeit csodálhattuk meg, remekül tapadt ellenfelére a sárga-fekete együttes. Az első játékrész után 19–15 állt az eredményjelzőn.

A 2. negyed hazai triplával indult, erre még ugyan volt válasza a Falco horvát magasemberének, Boris Baracnak, de ezután 4–0-s rohamot csináltak a kékmezesek, így Konakov mesternek időt kellett kérnie, 26–17. A timeout után fordulat jött, Brown és Barac továbbra is remekül játszott, pontjaik kulcsfontosságúak voltak. A hajrában s horvát légiós értékesítette a megítélt büntetőket, majd az utolsó percben Perl hintett be nagyon lágyan egy duplát, 37–40. Az utolsó pont a franciáké volt ugyan, a vonalról szerezték, de 38–40-re a Falco vezetett.

A 3. negyed remek Cowells-védekezéssel startolt, majd Keller fejezte be két ponttal az ellenakciót. Ezután Pot, aztán Perl kosara következett, 42–47. Keene újabb triplája hozta közelebb a franciákat, de Barac a játékrész derekán továbbra is rendkívül hasznosan játszott, 45–49. Sok hibával játszott mindkét csapat ezekben a percekben, a francia mester időt is kért. Sajnos ez bejött nekik, a Falcónál rövidzárlat következett: egymás után többször is elajándékozták a labdát, és a franciák ezt kíméletlenül kihasználták, a vezetést is visszavették, 56–53.

A 4. negyedben jól kezdtek a sárga-feketék, két triplát is szórtak, Keller pedig egy távoli kettest tett a helyére, 60–61-re újra a Szombathelynél volt a minimális előny. Zach Brown percei voltak ezek, az amerikai légiós triplája után Keller újra zsákolhatott, majd egy fél horgot is bedobott, 64–68. A végső dudaszó előtt 5 perccel kicsit megakadt a gépezet, 69–68-nál Konakov mester meg is állíttatta az órát. Már csak 3 perc volt hátra, amikor Lansdowne és Sanders is kihasználta a tiszta dobóhelyzetet, 76–70. Milos Konakov 80–75-nél, 20 másodperccel a vége előtt újra időt kért. Bejött, hiszen Perl beszórta a hármast, majd 80–78-nál odaütött az egyik Falco-spíler Keene-nek, aki csak az egyik labdát süllyesztette el, így támadhatott a Falco a hosszabbításért. Az esély megvolt, a dobás is szépen szállt, de sajnos ezúttal kimaradt Perl tripla-kísérlete, 81–78-ra győztek a franciák.

                         SIG Strasbourg–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81–78 (19–15, 19–25, 18–13, 25–25)

Bajnokok Ligája, 1. forduló – Strasbourg, Rhenus Sport – V.: M. Mazzoni (olasz), E. Gurion (izraeli), O. Manheim (izraeli)

Strasbourg: Keene 20/9, Sanders 6/6, Okoye 4, Mitchell 17, Massa –. Csere: Lansdowne 20, Mbida 1, Cavaliére 5, Maille 8/3, Beaufort –.

Falco: Pot 10/6, Cowels 6/3, Brown 12/6, Tiby 7/3, Keller 13/3. Csere: Barac 17/3, Perl 13/3, Kovács B. –, Krivacevic –.

Kapcsolódó írásaink