Sport

Kosárlabda BL-selejtező: kiesett a Körmend

A szlovák Levice (Léva) jobbnak bizonyult a málagai selejtezőcsoport első fordulójában

A bajnoki ezüstérmes vasiak ugyan elveszítették az első negyedet, félidőben azonban már ők vezettek 40–39-re. A harmadik játékrészben remekül védekeztek a lévaiak, elléptek, végül magabiztosan győztek, és jutottak tovább. A főtáblára kerüléshez három győzelmet kellett volna aratni.

Kosárlabda BL-selejtező: kiesett a Körmend
Nem sikerült a piros-feketék továbbjutása.
Fotó: fiba.com

A magyar bajnok Falco KC Szombathely a francia Strasbourggal, a spanyol Murciával és egy selejtezős riválissal találkozik majd az elitmezőny A csoportjában. A csoportkör október 4-én rajtol és december 21-ig tart.
Tavaly a Falco révén egy magyar résztvevője volt a 2016-ban életre hívott BL-nek. Akkor a sárga-feketék az alapszakaszból továbbjutottak a középdöntőbe, ahol hat meccsükből egyet tudtak megnyerni.

Eredmény:
BL-selejtező, 2-es torna, Málaga, 1. forduló:
Levice (szlovák)-Egis Körmend 79–70 (22–20, 17–20, 19–11, 21–19)

A körmendi piros-feketék a BL-ból történő kiesésük ellenére is folytathatják a nemzetközi porondon, mostantól a FIBA Europe Cup küzdelmei várnak Antonisz Konsztantinidesz csapatára.

A vasiak a G-csoportba kerültek:

G-csoport: Karhu (finn), Anwil Wloclavek (lengyel), Egis Körmend, az A-jelű selejtezőtorna győztese (Petrolina AEK/Sporting/BC Göttingen/BC Trepca/Antwerp/Thorlakshofn)

Kapcsolódó írásaink