Sport

Perl Zoltán: Az Eb-n végig a legjobbunkat nyújtottuk!

A mieink számára befejeződött a férfi kosárlabda-Európa-bajnokság

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese csütörtökön mutatkozott be egymás utáni a második Eb-jén, és 95–85-re kikapott a bosnyákoktól, 103–88-ra alulmaradt a címvédő szlovénokkal szemben, vasárnap 78–74-es vereséget szenvedett a franciáktól – innentől már biztos volt a kiesés –, majd kedden 87–64-re kikapott Litvániától. Aztán a németektől szerda este 35 pontos különbségű vereséget szenvedtek Perl Zoltánék.

Perl Zoltán: Az Eb-n végig a legjobbunkat nyújtottuk!
Nem sikerült győzelmet aratni Kölnben
Fotó: Fiba.basketball/eurobasket/202

Az öt vereség mellett az is nyomasztólag hatott, hogy Hanga Ádám, a Real Madrid klasszisa combsérülés miatt hétfőn elutazott klubjához kezelésre, ráadásul szerdán Váradi Benedeknek kificamodott az ujja, és két hétre gipszkötést kapott.

Perl Zoltán szomorúan beszélt a nagyarányú vereség után:
„Fáradtak voltunk, a védekezésünk szörnyű volt, és sok taktikai hibát követtünk el. Az Eb-n végig a legjobbunkat nyújtottuk, és igaz, hogy nem nyertünk, de nagyon küzdöttünk. Nekünk csak az Eb-ken van alkalmunk találkozni Európa legjobbjaival.”

A magyar csapat öt vereséggel, csoportutolsóként fejezte be az Eb-t.
A kölni hatosból a németek, a szlovénok, a franciák és a litvánok jutottak tovább, és a magyarok mellett a bosnyákok búcsúztak.


Kapcsolódó írásaink