Sport

Női kézilabda-válogatottunk döntetlent játszott Szlovéniában

Golovin Vlagyimir EB-re készülő tanítványai Celjében játszottak edzőmeccset

Szombaton 17.30-tól Ljubljanában ismét megmérkőzünk a szlovénekkel.
 

Női kézilabda-válogatottunk döntetlent játszott Szlovéniában
Vlagyimir Golovin irányítja a szakmai munkát a női kézilabda-válogatottnál
Fotó: mksz.hu

A vasárnap óta Siófokon edzőtáborozó keretből Tóth Nikolett, Helembai Fanny, Kovács Anett és Pásztor Noémi nem szerepelt a meccsen. 

Szélsőgólokkal kezdtek a vendégek, akik a tizedik percben vezettek először (3–4). Jó néhány technikai hiba és eladott labda volt mindkét oldalon, a találkozó barátságos jellege viszont időnként nem mutatkozott meg, mert nagy volt a küzdelem a pályán. A 22. percben még 9–7-re vezettek a magyarok, de a cserék miatt megtört a lendület, amit az egyre jobban védekező házigazdák kihasználtak, és egy 5–0-s sorozattal zárták az első félidőt.

A második felvonás első felében a szlovénok őrizték előnyüket, majd a magyarok egyenlítettek (17–17), és Klujber Katrin kihagyott büntetője után Kácsor Gréta akciógóljával harminc perc után ismét nálunk volt az előny. A védekezés ismét jobban működött, de támadásban megint jöttek a hibák. Egy ideig úgy tűnt, az elsőhöz hasonlóan a második félidő hajrája is a hazaiaknak sikerül jól, hiszen 65 másodperccel a vége előtt két góllal vezettek, azonban Fodor Csenge a hatvanadik perc elején, majd négy másodperccel a vége előtt is betalált, ezzel döntetlenre mentette a meccset.  

A magyar válogatottban Klujber 6, Lukács Viktória 4 gólt lőtt, Szikora Melindának pedig 15 védése volt. A szlovénoknál Tjasa Stanko és Tamara Mavsar is 5 találattal zárt.
A két csapat 16. egymás elleni mérkőzésén 13 magyar siker mellett harmadszor született döntetlen.

Szlovénia–Magyarország 22–22 (12–9)

lövések/gólok: 40/22, illetve 37/22
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/5
kiállítások: 10, illetve 2 perc

Kapcsolódó írásaink