Sport

Egy góllal nyert a Brest a Ferencváros ellen a női kézilabda BL-ben

Két női kézilabda BL-meccsen is érdekeltek voltunk szombaton. A délutáni matinén a Ferencváros itthon a szünetben 9–12-re állt a francia Brest Bretagne ellen, de visszajött a meccsbe, az állás volt 14–14, 18–18, majd 20–20-is, de sajnos a vége 20–21 lett. 

Egy góllal nyert a Brest a Ferencváros ellen a női kézilabda BL-ben
Klujber Katrin nyolc gólt dobott a ferencvárosi húszból a Brestnek
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elek Gábor vezetőedző csapata komoly hullámvölgyből igyekszik kikapaszkodni. Ennek részeként a hét elején, hazai bajnokin az Érd ellen mutatott jó játékot, és sérülések ide vagy oda, de a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Bietigheimtől elszenvedett súlyos vereség után a Brestnek muszáj volt megmutatni, hogy győzelmi esélyei vannak.

Két sérültre nem számíthatott a csapat. Alicia Stolle a múltkori BL-meccs második felében szenvedett kézsérülést, konkrétan kézfej-törést, ő az Európa-bajnokságot is elbukta emiatt. A másik sérült Kukely Anna, akinek a bokaszalagja húzódott meg játék közben. A német meccsről még hiányzó Tomori Zsuzsa és Dragana Cvijics viszont visszatért.

Az érzelmi hullámvasút a második félidőben ért tetőfokára, Elek Gábort sárga lappal kiállították, amikor 18–18-as állásnál vitatott egy bírói ítéletet, de ettől még nem úszott el az éppen hogy visszahozott találkozó. Klujber Katrin már nyolc gólnál tartott, Janurik Kinga meg sorra védte a védhetetlen labdákat. 

Négy perc se volt már hátra, amikor Angela Malestein 19–19-re szépített, majd a huszadik zöld–fehér gólt is ő dobta. És Janurik újra védett. A második félidő 28:41 percében végre kicsikartunk egy hetest, és először vehettük volna át a vezetést. De nem sikerült.

A rózsaszín mezes franciák lőttek egy gólt, Elek Gábor nem találta a T-betűs kártyát, hogy időt kérjen, és el is léptük az utolsó másodperceket, amit a bírók észrevettek. Kár, hogy nem sikerült. A Fradi nagyot küzdött, megérdemelte volna a döntetlent. 

Elek Gábor a Sport 1 kamerája előtt úgy értékelt, hogy drámaian kezdődött ez a meccs is, még bennük volt az ütés a múlt hétről, nagyon csalódott, mert szerinte rászolgáltak az egy pontra.


    Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne (francia) 20-21 (9-12)
----------------------------------------------------------------
    lövések/gólok: 48/20, illetve 42/21
    gólok hétméteresből: 5/3, illetve 4/4
    kiállítások: 6, illetve 8 perc

Kapcsolódó írásaink