Sport

A szövetségi kapitány csúcsformát vár a női kézilabda-válogatottól

Golovin Vlagyimir már az Európa-bajnoki felkészülés hajrájára koncentrál

A csapat jövő csütörtökön Celjében, szombaton pedig Ljubljanában játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, majd október 29-én Romániát, 31-én pedig Németországot fogadja Tatabányán.

A szövetségi kapitány csúcsformát vár a női kézilabda-válogatottól
Golovin mester csúcsformát remél
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A kontinenstorna ljubljanai csoportjában november 4-én Svájc, 6-án Horvátország, 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Golovin szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, a szlovénok ellen győzelmet vár, de hazai pályán biztosan ők is jól akarnak szerepelni, másrészt ebben az időszakban nincs nagy jelentősége az eredménynek.
„Szerencse, hogy sikerült ezt a két mérkőzést leszervezni, hiszen ott lesz az Európa-bajnokság, és így legalább nem lesz ismeretlen a helyszín. Megnézzük, milyen lehetőségeink vannak, hogy aztán a tornán már csak a játékkal kelljen foglalkoznunk" – nyilatkozta.
Hozzátette, készülnek egy-két új dologgal, ezek gyakorlására is jó alkalom lesz a szlovénok elleni két találkozó.
„A közvetlen felkészülés idején a németek és a románok ellen már csúcsformában kell lenni" – szögezte le a kapitány, aki szerint az Európa-bajnokságon egyik csapat ellen sem lesz egyszerű dolguk. Hangsúlyozta, a női mezőnyben a napi forma nagyon sokat számít.

Golovin elárulta, hogy a jövő évre már megvan a teljes programjuk, a játékosok pedig nagyon örülnek ennek. „Most az első lépés az, hogy Siófokon találkozunk, dolgozunk, aztán a két szlovén meccsből már le lehet szűrni, hol tartunk. Utána majd foglalkozunk a következő összetartással" – magyarázta.

A szakvezető felidézte, hogy már egy éve dolgoznak együtt a játékosokkal, és hamar kiderült, hol erősebbek és hol gyengébbek. Hangsúlyozta, a védekezést mindenképpen erősíteni kell, és nemcsak a hatos falat, hanem például az öt-egyet is, arra az esetre, ha az előbbi nem működik.

Kapcsolódó írásaink