Sport

A győri kézilabdázók újabb női BL-meccset pipáltak ki

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Győri ETO hazai pályán alaposan helybenhagyta a török Kastamonu csapatát vasárnap délután. Korábban a Ferencváros a német Bietigheim vendégeként kiütéses vereséget szenvedett a másik csoportban.

A győri kézilabdázók újabb női BL-meccset pipáltak ki
Linn Blohm, a Győri ETO egyik kilencgólosa kapura tör
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Tizenkilenc góllal nyert a Győri ETO mintegy 2800 lelkes hazai néző előtt a török Kastamonu ellen. A B csoport második fordulójában megszerezte második győzelmét Ambros Martin vezetőedző csapata. 

Győri Audi ETO KC–Kastamonu Belediyesi GSK (török) 44–25 (23–14) 

A zöld-fehér kapuban az első félidőben Toft védett, a másodikban Solberg. Mindketten jó százalékkal fogták a lövéseket (36 és 45), miközben a támadások is rendre sikeresen zárultak. A legtöbb győri gólt Linn Blohm (8) és Veronica Kristiansen szerezte, míg az ellenfélnél Katarina Jezic is betalált hétszer. De nem ez volt a különbség, hanem az, hogy az ETO tíz játékosa is beköszönt a török kapuba.

Pár órával korábban a Ferencváros 40–20-ra kikapott a német Bietigheim vendégeként az A csoport második fordulójába. Ez volt az FTC történetének legsúlyosabb veresége a BL-ben, az eddigi  negatív rekord a 2016 áprilisában játszott Győr elleni meccs volt, amit 40–23-ra veszített el a fővárosi együttes.

SG BBM Bietigheim (német)–FTC-Rail Cargo Hungaria 40–20 (18–9)

Kapcsolódó írásaink