Sport

Csúcsot lőtt a Liverpool

Erling Haaland Agüero nyomdokaiban

Futballünnepet rendezett a Liverpool a Bournemouth ellen a Premier League-ben, a 9–0-s különbségnél még soha, egyetlen csapat sem győzött nagyobbal a PL-ben. Raheem Sterling duplájával emberhátrányban nyert a Chelsea. Erling Haaland megszerezte első mesterhármasát az angol élvonalban.

Csúcsot lőtt a Liverpool
Firmino két gólt lőtt és hármat előkészített – jó napja volt
Fotó: AFP/Byline

A Liverpool 9–0-ra nyert, mégpedig úgy, hogy Jürgen Klopp a második félidőben 17–18 éves játékosból is beküldött kettőt. Roberto Firmino bizonyult mezőny legjobbjának, két gólja mellett hármat előkészített. Rajta kívül Luiz Diaz szerzett még egynél több gólt. A Vörösöknek ez volt az első győzelme a bajnoki idényben.

Korábban a Premier League-ben három mérkőzés hozott ilyen különbséget, kétszer a Manchester United, egyszer a Leicester City nyert. A Liverpool a története során kétszer győzött eddig kilenc góllal bajnoki mérkőzésen, egyszer 1989-ben a Crystal Palace ellen, egyszer pedig 1896-ban, 10:1-re a Rotherham ellen.

A Chelsea – az eltiltott Thomas Tuchel nélkül – megszenvedett a Leicester City elleni győzelemért. Conor Gallagher kiállítása miatt a Kékek több mint egy órán keresztül emberhátrányban játszottak, mégis nyertek. Raheem Sterling a 47. és 63. percben is gólt szerzett. A Leicester szépített Barnes révén, de egyenlíteni nem tudott.

A Manchester City 0–2-re állt a szünetben otthon, a Crystal Palace ellen, de az 53. percben Bernardo Silva szépített, majd Erling Haaland a 62. és a 81. perc között mesterhármast ért el. A lövések aránya 18–2 volt a City javára, Guardiola csapatának öt kapura menő kísérletéből négy gól lett.

Haaland az első négy bajnokiján öt gólt szerzett a Cityben, ennél csak Sergio Agüero (6) kezdett jobban.


 

Kapcsolódó írásaink